Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

A Tüke Busz Zrt. egyes jegyei és bérletei rövidesen a MÁV rendszerében is megvásárolhatók


Jegyeket, bérleteket tessék: a Tüke Busz Zrt. járataira rövidesen a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket!

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is. A XXI. században már nem megkerülhető, hogy az utazóközönség azon rétegeit is kiszolgáljuk, akik vásárlásaikkor előnyben részesítik a mobilalkalmazásokon keresztül történő menetjegy-és bérletvásárlásokat. Pécsett ezidáig a helyi közösségi közlekedésben csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n, valamint partnerein keresztül volt lehetőség digitális elővételi menetjegy megvásárlására, amikor 2020 áprilisában a társaság bevezette az érintésmentesen, megváltható elővételi (nem időalapú) mobiljegyet.

2023. december 6-ától a MÁV-START Zrt. Jegyértékesítési Rendszerén (JÉ) keresztül a díjszabás változatlanul hagyása mellett 7 díjterméket lehet megvásárolni a Tüke Busz Zrt. járataira
(e díjtermékeket eddig csak papíralapon lehetett megvásárolni):

24 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 24 órán át, valamennyi járaton
korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít.
72 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 72 órán át, valamennyi járaton
korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít
7 napos jegy: a rajta feltüntetett első nap 0:00 órájától az azt követő 7. nap 04:00 órájáig
érvényes.
30 napos bérlet: a bérleten feltüntetett – tetszőleges – időponttól 30 napon át, illetve az azt követő napon 04:00 óráig érvényes.
Tanuló havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényesek.
Nyugdíjas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényesek.
   
A MÁV-START Zrt. JÉ rendszere már meglévő, országos lefedettséggel rendelkező rendszer, amelyhez a fenti 7 díjtermék bekapcsolásával a Tüke Busz Zrt is csatlakozni tud, egyedi technikai fejlesztésre ezáltal nincs szükség. A MÁV-START ZRT. JÉ rendszere három értékesítési csatornán teszi lehetővé a jelzett jegy –és bérlettípusok megvásárlását, így a MÁV jegypénztárakban, a MÁV menetjegykiadó automatákból és a MÁV app elektronikus felületén.
A MÁV applikáció jelenleg 1,9 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. Mivel az online értékesítés applikáción keresztül zajlik, folyamatosan nő a felhasználók száma, így az utasok számos szolgáltatást könnyebben és gyorsabban tudnak igénybe venni. A Tüke Busz Zrt. JÉ rendszerhez való csatlakozásának kétségtelenül legnagyobb előnye, hogy sorbanállás nélkül, gyorsan, kényelmesen, mindössze néhány kattintással megválthatók lesznek a társaság időalapú menetjegyei és bérletei.

A társaság már működő, klasszikus, hagyományos értékesítő pontjai változatlanul elérhetők lesznek a jövőben is, így aki pl. a Tüke Busz Zrt. bérletpénztárában vásárolna bérletet, vagy menetjegyet, ezzel a lehetőséggel természetesen továbbra is élhet.
   
   


24 órás papír alapú nyomdai jegy      MÁV START Zrt. JÉ nyomtatott 24 órás jegy

Fontos, hogy a Tüke kártya kedvezményt jelenleg nem lehet érvényesíteni a MÁV-START Zrt. JÉ rendszerében. Ennek egyik oka, hogy a Tüke kedvezménykártya kiállítója a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. (nem a Tüke Busz Zrt.), így a Tüke kártya biztosította kedvezményes utazási jogosultság csatlakoztatása a MÁV értékesítési rendszerébe jelenleg kidolgozás alatt van. Fontos tudni, hogy a Tüke kártya jogosulatlan felhasználásának megakadályozására, az ellenőrizhetőségre vonatkozó rendszer kapcsán különböző programtechnikai, jogi, adatvédelmi integrációs megfelelést szükséges a Tüke kedvezménykártyához rendelni. A MÁV értékesítési rendszerében 2023. december 6-ától elérhető Tüke Busz Zrt. díjtermékek körét fokozatosan és folyamatosan tervezi bővíteni a társaság.
A MÁV Jegyértékesítési rendszerén keresztül vásárolt termékeket fel kell mutatni az ellenőrzést végző személy számra, így az autóbusz-vezető részére felszálláskor, menetjegyellenőrök részére a menetjegy, bérlet ellenőrzések során.
A Tüke Busz Zrt. és a MÁV-START Zrt. szakemberei jelenleg a rendszer bevezetéséhez szükséges technikai, pénzügyi és jogi háttér részleteinek kidolgozását végzik, annak érdekében, hogy 2023. december 6-ától a társaság 7 díjterméke digitálisan, országos platformon is elérhető legyen az utazóközönség számára.
   
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. november 21.
   « vissza

Hírek

Jegyeket, bérleteket a Tüke Busz Zrt. járataira már a MÁV-START Zrt. országos hálózatában is!

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is.
2023. november 28.

A Tüke Busz Zrt. egyes jegyei és bérletei rövidesen a MÁV rendszerében is megvásárolhatók

Jegyeket, bérleteket tessék: a Tüke Busz Zrt. járataira rövidesen a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket!
2023. november 21.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv