Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

A maszk használat szabályait megszegő utasok pótdíj fizetési kötelezettsége október 22-étől
Sajtóközlemény

Május 4-étől a pécsi közösségi közlekedésben is kötelező az arcot, szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Jelenleg a hatósági szervek bevonásával végzett ellenőrzések során még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, azonban 2020. október 22-étől a Tüke Busz Zrt. is szigorúbb intézkedéssel védi szabálykövető utasai és munkavállalói egészségét: pótdíjazhatók és kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem viselik az orrukat és szájukat eltakaró maszkot.


A 431/2020.(IX.18.) járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet értelmében a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és szájat folyamatosan elfedje. A maszk jogszabálynak nem megfelelő használata, vagy megtagadása esetén a társaság menetjegy-ellenőrei a kormányrendeletben meghatározott szankciókat kell alkalmaznia, attól nem térhet el.


A Tüke Busz Zrt. a korábban kiadott közleményeiben már jelezte: azt az utast, aki az autóbuszvezető, a menetjegy-ellenőr, vagy a Tüke Busz Zrt. bármely más alkalmazottja felszólítására sem az orrot és szájat teljesen eltakaró módon viseli a maszkot, az autóbuszvezető köteles az utazásból kizárni, illetve közérdekű üzem működésének megzavarása szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt ellene rendőri intézkedést kérni, továbbá a járműről leszállítani.
A kormányrendelet alapján a nem a jogszabályban előírtak szerinti maszkviselés esetére pótdíjak kiszabásáról döntött Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2020. szeptember 22-i ülésén.
Ennek értelmében, a Tüke Busz Zrt. Üzletszabályzata alapján az utas, aki maszk nélkül utazik, vagy a maszkot nem a 431/2020(IX.18.)kormányrendeletben meghatározott módon viseli 2020. október 22. napjától a pécsi közösségi közlekedés járatain 5.000 Ft pótdíjat köteles fizetni.

Amennyiben az 5.000 Ft pótdíj összege nem a helyszínen kerül megfizetésre:
  • a 18. életévét betöltött pótdíjazott személy esetén 7.500 Ft-ra, 15 napon túli fizetés esetén 10.000 Ft-ra emelkedik,
  • a 18. életévét be nem töltött pótdíjazott személy esetén, 15 napon túli fizetés esetén 10.000 Ft-ra emelkedik.
A pótdíjakat a Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálati irodájában is be lehet fizetni (Pécs, Rákóczi. u. 60.)

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, mindannyiunk közös érdekében pedig tartsák be a közegészségügyi előírásokat és ajánlásokat.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2020. október 19.


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv