Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Az uránvárosi pályaudvaron is tölthetők lesznek az elektromos autóbuszok

Négy elektromos autóbusz (2 BYD és két Mercedes eCitaro típusú jármű) töltésére lesz lehetőség az   uránvárosi autóbuszállomáson a helyi töltőinfrastruktúra kiépítésével. A csütörtökre tervezett munkaterület átadás még nem érinti a pályaudvar utasforgalmát, ezzel együtt is fontos időszak kezdődik a Tüke Busz Zrt. életében. Mindeddig csak a társaság Tüskésréti úti telephelyén volt lehetőség arra, hogy az elektromos autóbuszok egy-egy napi menetrendi feladatuk teljesítését követően „tankoljanak”, a járművek akkumulátorait ezen a telephelyen töltik fel éjszakánként.
A töltési infrastruktúra decentralizálása azt jelenti, hogy az autóbuszokat egy-egy járat teljesítését követően az uránvárosi autóbuszállomáson is lehet majd tölteni. A töltés ideje alatt az autóbuszok képesek kondicionálni az utasteret, ezért a járművek a következő járatukra már klimatizálva vagy a fűtésrendszer aktiválásával tudnak indulni. A szolgáltatás minőségére egyértelműen pozitívan és kedvezően hat a négy új elektromos töltő kiépítése: az utasok többször utazhatnak csendes, kényelmes, komfortos és környezetbarát autóbuszokon.
Az uránvárosi töltőberendezésekkel kedvezőbb és gazdaságosabb működési környezet kialakítása valósítható meg: az elektromos buszok így több vonalon, több járaton teljesíthetnek menetrendi feladatokat. A töltők üzembe helyezésével csökken a város környezeti terhelése, egyúttal az „élhető város” filozófiájával azonos és támogatott újabb szempont valósul meg.

A töltőinfrastruktúra kiépítése várhatóan ez év novemberében fejeződik be az uránvárosi pályaudvaron, ekkor érkezhet a 8 új Mercedes eCitaro elektromos autóbusz is.Tüke Busz Zrt.
2022. június 22.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv