Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Babakocsival is legyünk elővigyázatosak az autóbuszokon!

Különösen fontos, hogy utazásunk során figyelmet szenteljünk a kisgyermekkel, babakocsival közlekedő utastársainknak: segítsük őket a fel-és leszállásban!


A babakocsival felszálló utasokat arra kérjük, hogy az autóbuszokra a megállóhely első harmadában várakozzanak: a járművekre babakocsival felszállni csak a „babakocsi” piktogramjával jelzett ajtónál lehet.
Utazási igazolványukat, bérletüket felszálláskor mutassák fel a jármű vezetője felé, majd ezt követően a piktogrammal megjelölt ajtón szálljanak fel az autóbuszra. Amennyiben előre váltott menetjeggyel utaznának, kérjük ne felejtsék el érvényesíteni azt az ajtónál elhelyezett készülékkel. Kérjük utasainkat, hogy segítsék a kisgyermekkel utazókat ülőhelyük átadásával vagy megfelelő méretű állóhely biztosításával.

A járatokon gyermekkocsival szállított kisgyermek elhelyezése és felügyelete minden esetben a szülő, vagy a kísérő feladata. Fontos, hogy a gyermek gyermekkocsiban vagy ölben történő szállításáról is a szülő, vagy a kísérő dönt. A 3 éven aluli gyermek – biztonsága érdekében – ha a kísérője úgy dönt, hogy a gyermek nem gyerekkocsiban rögzítve utazik, akkor kísérője ölében, illetve külön ülésen, pl. gyermek-hordozóban, gyermekülésben, gyermekbiztonsági rendszerben utazhat.
A kisgyermeket gyermekkocsiban csak a kocsit lerögzítve és a gyermek bekötése esetén lehet szállítani, valamint a járművön akkor is rögzíteni kell azt elmozdulás ellen, ha a gyermek nem abban utazik.

Arra kérjük babakocsival utazó kisgyermekes utasainkat, hogy az autóbuszról történő leszállás után soha ne lépjenek le a járdáról a jármű takarásából, mert rendkívül balesetveszélyes.


Segítsük egymást utazásunk során!

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. október 11.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv