Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Egy éve vezette be az első védelmi intézkedéseket a Tüke Busz Zrt.


A koronavírus járvány és az azzal szembeni védekezés a közlekedési szolgáltatási feladatokat ellátó társaságokat, így a Tüke Busz Zrt.-t is az elmúlt évtizedekben még nem tapasztalt kihívások elé állította.
A Tüke Busz Zrt. még időben, 2020. február elején kezdte meg a koronavírus járvány elleni felkészülést: az első intézkedések között 2020. február 6-án megkezdődött a fertőtlenítő készletek bővítése, február végén további védőeszközök (kézi- és automataadagolók, fertőtlenítők, textil-, FFP2, FFP3 arcmaszkok, gumikesztyűk) beszerzése történt az utasokkal közvetlenül érintkező munkavállalók részére.
Az autóbuszok fertőtlenítő takarítása 2020. március 2-ától napi egyszeri alkalommal, március 17-től pedig már folyamatosan zajlott, a műszaki telephelyen pedig az utastér ózonos csírátlanítására került sor.
2020. március 6-án az ügyfelek védelme érdekében kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre a bérletpénztárakba és az ügyfélszolgálatra.
A veszélyhelyzet kihirdetését követően 2020. március 12. 12:00 órától az első ajtós felszállási rend felfüggesztésre került, majd március 13-án 14:00 órától megtörtént az első ajtók lezárása, az autóbuszvezetőket utasoktól elválasztó 1,5-2 méteres távolságú kordon kialakítása, a gépkocsivezetői menetjegy értékesítés felfüggesztése, valamint a bérletpénztárakban az „1 ablak, 1 ügyfél” rendszer bevezetése. A járműveken a menetjegy ellenőrzés 2020. március 16-án 12:00 órától felfüggesztésre került (helyette április 8-tól szervezett megállóhelyi ellenőrzések folytak), március 18-tól pedig megszűnt az ügyfélszolgálaton a személyes ügyintézés.
A szolgáltató a pécsi közösségi közlekedésben 2020. április 29-től vezette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. virológiai kitettséget is csökkentő készpénzmentes mobiljegy szolgáltatását, de csak az elővételi menetjegy tekintetében.
A kötelező arceltakarás az autóbuszokon az országos előírásoknak megfelelően 2020. május 4-étől vált kötelezővé Pécsett is.

Egy évvel a koronavírus járvány megjelenését követően kijelenthetjük, hogy utazás közben az egészség védelme legalább annyira fontos, mint a közlekedési szabályok betartása. A Tüke Busz Zrt. a veszélyhelyzetben is kiemelt figyelmet fordít a biztonságos utazás feltételeinek megteremtésére, illetve a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére.
A Tüke Busz Zrt. ezúton is köszöni utasainak, hogy az elmúlt hónapok nehézségei ellenére is megértéssel fogadják az olykor-olykor kényelmetlen utazási szabályokat.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. március 4.

« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv