Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Ellenőrzés a tolerancia és a figyelemfelhívás jegyében egy héten át
A figyelemfelhívás, a tolerancia és a türelem hívószavak jegyében kezd kiemelt menetjegy-és bérletellenőrzést a Tüke Busz Zrt. a 2021. szeptember 6-án kezdődő héten. Mint ismert, a társaság az iskolakezdés zavartalan biztosítása és megkönnyítése érdekében a szeptember hónapra érvényes valamennyi, összvonalas típusú bérletét 2021. augusztus 27-étől már elfogadta a helyi járatú autóbuszokon történő utazáskor.
A Tüke Busz Zrt. közleményében azt hangsúlyozta: a nyári időszakhoz képest a jelenléti oktatás beindulásával szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények, így az intézkedés elősegíti a pénztárakban a várakozási idő csökkenését, és az utasok színvonalasabb kiszolgálásának biztosítása mellett
tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá vált a bérletváltás a tanévkezdéshez kapcsolódó napokban.
A Tüke Busz Zrt.-nél úgy vélik, sok családban a figyelem ezekben a napokban elsősorban a tanévkezdéssel kapcsolatos feladatok és teendők felé koncentrálódik, mások a szabadságok, vagy éppen az otthoni munkavégzést követően kezdenek újra dolgozni.

Épp ezért a 2021. szeptember 6-án kezdődő, kiemelt, több autóbuszvonalra tervezett ellenőrzés legfőbb célja sem a büntetés, a társaság szerint az egyhetes ellenőrzési akció legfőbb üzenete a figyelemfelhívás, a tolerancia és a türelem gondolatán alapul. A Tüke Busz Zrt.-nél példát is hoznak erre: ha egy utas a bérletére elfelejti ráírni az igazolványa számát, az üzletszabályzat szerint pótdíjat kellene fizetnie. Nem lenne azonban következetes a szolgáltatásunk üzenete – magyarázzák a társaság szakemberei - , hogy miközben a szeptemberi bérlet érvényességének kezdetét előrehozzuk a a tanévkezdéssel együtt járó többletterhek csökkentése érdekében, akkor egy diák vagy a szülei felé bírságot szabjunk ki, mert bár a bérletét megvásárolta, elfelejti ráírni az igazolvány számát.

A társaság menetjegyellenőrei a tolerancia jegyében zajló ellenőrzések utáni héttől is folyamatosan, tervezetten és célzottan ellenőrzik a pécsi helyi járatokon utazókat, ezen felül pedig megállóhelyi ellenőrzésekre is sor kerül a közeljövőben.

A menetjegyellenőrzések alapvető célja a társaság szolgáltatásait jogosulatlanul igénybe vevők számának csökkentése azoknak az utasoknak a védelmében, akik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel utaznak. Aki nem fizet a szolgáltatásért, az közvetve éppen azokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy az utazás nem ingyenes.Pécs, 2021. szeptember 3.
Tüke Busz Zrt.


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv