Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Felkészült az autóbuszok klímáinak beüzemelésére a Tüke Busz Zrt.
A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a társaság időben gondoskodott arról, hogy megfelelő, szakszerű karbantartást, valamint tisztítási és ózonos fertőtlenítési eljárást követően a klímaberendezések ismét üzemeljenek az autóbuszokon.
A pécsi közösségi közlekedésben a klíma üzembe helyezése a levegő hőmérsékletének is függvénye: az autóbuszvezetők részére kiadott utasítás szerint a járművek klímaberendezését akkor indokolt elindítani, ha a külső hőmérséklet eléri a 24 °C –ot. A társaság teljes járműállományából jelenleg 61 autóbusz rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.
Az autóbuszvezetők, forgalmi kollégák több éves tapasztalatai és visszajelzései alapján elmondható, hogy a klímaberendezések működése ellenére előfordul, hogy egy-egy utas a felszállást követően kinyitja az ablakokat, így a klíma hatása nem érezhető az utastérben. A Tüke Busz Zrt. szakemberei szerint fontos tudni, hogy a városi autóbuszok utastér klímáinak hatékonysága nagyon változó lehet, mivel az egyértelműen függ az autóbusz megállók távolságától, az ajtók nyitott állapotának idejétől, és az ajtók számától.


A Tüke Busz Zrt. törekszik arra, hogy a légkondicionáló berendezések mindegyike üzemképes legyen. Előfordulhat, hogy egy vizsgált, már megfelelőnek minősített klíma üzemképtelenné válik, melynek javítását azt követően tudja megkezdeni, ha a meghibásodás járművezetői, vagy utas jelzést követően a műszaki személyzet tudomására jutott. Ilyen esetben a társaság haladéktalanul gondoskodik a berendezés mihamarabbi javításáról.
A társaság a nyári meleg napokon történő utazáshoz azt javasolja utasainak, hogy visszazárható vizes palackot vigyenek magukkal a járatokra, szükség szerint el is fogyaszthatják a hűsítő vizet az autóbuszon. A Tüke Busz Zrt. azt kéri az utasoktól, hogy ezt lehetőség szerint elsősorban akkor tegyék, amikor az autóbusz az autóbuszmegálló öbölben tartózkodik és víz fogyasztása során legyenek körültekintőek, ügyeljenek az utastársaik ruházatára és a járművek tisztaságára is.


Amennyiben az egyes járatok közötti várakozási idő lehetővé teszi, a felfrissült időben az ajtók és ablakok nyitva tartásával a társaság gondoskodik a járművek átszellőztetéséről. Kánikulában azonban nem célravezető az átszellőztetés, hiszen a forró meleget sugárzó aszfalt és a meleg levegő együttesen tovább melegítik a járművek belső utasterét.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. június 11.
« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv