Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Információ az egészségügyi dolgozók jártáról


Továbbra is rendszeresen közlekedik az egészségügyi dolgozók járata Pécsett.


A koronavírus harmadik hulláma jóval nagyobb terhet ró az egészségügyre és az egészségügyi rendszerre, mint az eddig tapasztaltak. Az egészségügyi dolgozók járatának indításával a Tüke Busz Zrt. célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a betegek ellátását végző dolgozók többi utastól elkülönült utazására. Munkába járásuk, hazatérésük megkönnyítése és az egészségügyi dolgozókat fenyegető fertőzésveszély csökkentése érdekében a Tüke Busz Zrt. - Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével, a Baranya Megyei Kormányhivatal jóváhagyásával – 2020 novemberében újraindította a 2020 tavaszán már bevezetett Egészségügyi Dolgozói Járatot. Az autóbuszok Kertváros és a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között közlekednek, és menetrendjük a reggel 6 és 7, valamint a délután 18 és 19 órai műszakváltáshoz igazodik.
A Tüke Busz Zrt. figyelemmel kíséri a járatokon utazók számát. Az autóbuszokon utazók száma változó, az adatok alapján főként a hajnali és kora reggeli járatokat használják az egészségügyi dolgozók, míg az esti járatokon kevesebben utaznak.

A külön jelzéssel ellátott autóbuszokat most is kizárólag csak az egészségügyi dolgozók vehetik igénybe, ők a munkáltatótól kapott igazolást felmutatva szállhatnak fel az autóbuszokra. A klinikai járatokat, ahogy az egyéb menetrend szerint közlekedő valamennyi járatot is, minden forduló után fertőtlenítőszerrel kitakarítják, ezzel is minimalizálva a vírus terjedésének kockázatát.

A városi közösségi közlekedést biztosító társaságok között a Tüke Busz Zrt. elsőként indított dedikált autóbuszjáratokat még 2020 áprilisában a PTE KK Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között.

Tüke Busz Zrt.
2021. március 9.

« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv