Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Járjunk elöl a felszállásban - segítsük egymást a közlekedésben!

A menetjegy-és bérletellenőrzések, valamint az utasoktól érkező jelzések, észrevételek alapján gyakran kerül előtérbe az elsőajtós felszállási rend alkalmazásának, valamint a járatokon a menetjegy érvényesítésének szabálya.
A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata és az utazási feltételek is rögzítik az autóbuszokra történő felszállás, valamint a menetjegyek érvényesítésének rendjét.
A társaság közleményében megerősíti, hogy az elsőajtós felszállási rend szerint az autóbuszokra fő szabályként továbbra is az első ajtónál kell felszállni, míg pl. a kerekesszékkel és a babakocsival közlekedő utasok számára a kijelölt (második) ajtónál van erre lehetőség. Leszálláshoz a hátsó ajtókat célszerű igénybe venni, így az új felszállók is gyorsabban és könnyebben találnak helyet maguknak az autóbuszon.

Az utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni a jármű vezetőjének, a papíralapú, előre váltott, vagy az autóbusz-vezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtajánál, vagy az autóbusz-vezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell.

Rendkívüli időjárási helyzet is indokolhatja, ha az autóbusz-vezető a hátsó ajtókat az elsővel azonos időben nyitja. Tanév ideje alatt, iskolai napokon a forgalmi helyzet függvényében, a menetrend betartásának érdekében az autóbusz-vezetőnek lehetősége van mérlegelni és így eltérni az első ajtós felszállási rend alkalmazásától - az induló és végállomások kivételével - 6.30 – 8.00 óra között.
A bérlettel rendelkező utasok - kizárólag ebben az esetben - a hátsó ajtóknál is felszállhatnak.

Magunkért és másokért: Segítsük egymást a közösségi közlekedésben!Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. október 9.


« vissza

Hírek

Jegyeket, bérleteket a Tüke Busz Zrt. járataira már a MÁV-START Zrt. országos hálózatában is!

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is.
2023. november 28.

A Tüke Busz Zrt. egyes jegyei és bérletei rövidesen a MÁV rendszerében is megvásárolhatók

Jegyeket, bérleteket tessék: a Tüke Busz Zrt. járataira rövidesen a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket!
2023. november 21.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv