Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Június 4-étől indul a kerékpár szállítás a pécsi járatokon
A kerékpár szállítást kísérleti jelleggel, június 4-étől pénteki, valamint szabad-és munkaszüneti napokon, a menetrendben kerékpár ikonnal megjelölt mecseki járatok esetében teszi díjmentesen elérhető szolgáltatássá a Tüke Busz Zrt.
A pécsieknek és a városba látogató turistáknak a 34-es Dömörkapuhoz, valamint a 35-ös Misinatetőre közlekedő, kerékpár piktogrammal megjelölt autóbuszokon rögzítő eszköz segítségével lesz lehetőségük kerékpár szállítására.

A kerékpárszállítással érintett mecseki járatok részletes menetrendje:

Pénteki napokon:
Főpályaudvarról: 34Y járat: 8.35, 11.35, 14.35, 17.35
Dömörkaputól: 34Y járat: 9.08, 12.08, 15.08, 18.08


Szabad- és munkaszüneti napokon:
Főpályaudvarról: 34-es járat: 8.35, 14.35
35-ös járat: 11.35, 17.35
Dömörkaputól: 34-es járat: 9.02, 15.02
Misinatetőről: 35-ös járat: 12.03, 18.03


A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint egy járművön összesen 4 kerékpár szállítására van lehetőség.
A felszállás helyét és az egy járművön maximálisan szállítható kerékpárok számát matrica is jelzi az autóbuszokon, a második ajtó mellett. A kerékpárokat az autóbusz indulása előtt biztonságosan és megfelelően rögzítenie kell az utasnak.
A babakocsival és kerekesszékkel közlekedők továbbra is előnyt élveznek utazásuk során, ha azonos helyen szállnak fel. Amennyiben az előbb felsorolt utazók eltérő helyen szállnak fel, akkor közülük a korábbi megállóhelyen felszállókat szállítja el a társaság.

A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint személyenként egy kerékpár szállítható az autóbuszon, és a kerékpárt szállító utasnak rendelkeznie kell érvényes menetjeggyel, vagy bérlettel. A kerékpárosnak az első ajtónál kell majd igazolnia utazási jogosultságát, míg a kerékpárral a második ajtónál szabad majd felszállni az autóbuszra.
A biztonságos, tiszta és balesetmentes kerékpárszállítás az utazás teljes időtartama alatt a kerékpárt szállító utas felelőssége. A kerékpárt az utazás teljes időtartama alatt úgy kell majd tartani, hogy azzal az autóbuszon utazók biztonságát, ruházatuk tisztaságát, valamint a jármű épségét ne veszélyeztessék.

A júniusi tesztidőszak tapasztalatai alapján és az igényeknek megfelelően a Tüke Busz Zrt. módosításokat hajt végre a szolgáltatásban. Amennyiben indokolt, a szolgáltatás fejlesztéseként több autóbuszon és hétköznapokon is elérhetővé tenné kerékpárszállítást a pécsi autóbuszokon.

Pécs, 2021. június 4.


« vissza

Hírek

Jegyeket, bérleteket a Tüke Busz Zrt. járataira már a MÁV-START Zrt. országos hálózatában is!

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is.
2023. november 28.

A Tüke Busz Zrt. egyes jegyei és bérletei rövidesen a MÁV rendszerében is megvásárolhatók

Jegyeket, bérleteket tessék: a Tüke Busz Zrt. járataira rövidesen a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket!
2023. november 21.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv