Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Kézipoggyász és egyéb tárgyak, eszközök szállítása autóbuszon
Iskolatáska, bevásárló kosár, szatyrok, gurulós bőröndök, kisebb kerti szerszámok – utasként sokféle eszközt és tárgyat viszünk magunkkal a helyi közösségi közlekedés járművein. A felsorolt kellékekkel szinte mindennap találkozunk a pécsi autóbuszokon is, de fontos tudnunk, melyek azok a „túlméretes tárgyak”, vagy egyéb eszközök, amelyek szállítását autóbuszon nem tudjuk megoldani.

Minden utasnak legfeljebb 2 db 40 x 50 x 80 cm, vagy 20 x 20 x 200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által könnyen hordozható, a fel-és leszállást, valamint az autóbuszok belső terében az átjárást nem akadályozó kézipoggyász szállítására van lehetősége. Díjtalanul szállítható természetesen a gyermekkocsi, a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekesszéke, elektromos kerekesszéke (ezek rögzítésére felszállást követően mindenképpen figyeljünk) és utasként nem kell fizetnünk a járatokon magunkkal vitt csomagolt fenyőfáért, kötegelt facsemetéért, valamint a menetrendben megjelölt járatokon a kerékpárért sem. Bár a Mecsekben ezen a télen nem volt igazán alkalmas az időjárás a téli sportokhoz, a szánkózás és sízés kedvelői a jövőben is magukkal vihetik ezeket az eszközöket akár a Tettyére vagy a Misinára.
Fontos tudni, hogy az autóbuszokon nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét vagy biztonságát veszélyezteti, de ide sorolhatók mindazok az anyagok, amelyek az utasok ruházatát vagy a jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik. (pl. tűzveszélyes, maró, vagy mérgező anyagok).

A társaság azt kéri utasaitól, hogy az autóbuszra magukkal vitt kézipoggyász szállításánál vegyék figyelembe önmaguk és utastársaik kényelmét és biztonságát, így lehetőség szerint ezeket a tárgyakat ne a járművek ülésein helyezzék el.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. március 2.

« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv