Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Kisgyermekesek figyelmébe: babakocsival is legyünk elővigyázatosak az autóbuszokon
Különösen fontos, hogy utazásunk során figyelmet szenteljünk a kisgyermekkel, babakocsival közlekedő utastársainknak: a helyi járatú autóbuszokon is segítsük őket a fel-és leszállásban!
A babakocsival felszálló utasokat arra kérjük, hogy az autóbuszokra a megállóhely első harmadában várakozzanak. A járművekre babakocsival felszállni csak a „babakocsi” piktogramjával jelzett ajtónál lehet.
Utazási igazolványukat, bérletüket felszálláskor mutassák fel a jármű vezetője felé, majd ezt követően a piktogrammal megjelölt ajtón szálljanak fel az autóbuszra. Amennyiben előre váltott menetjeggyel utaznának, kérjük ne felejtsék el érvényesíteni azt az ajtónál elhelyezett készülékkel. A Tüke Busz Zrt. arra kéri utasait, hogy segítsék a kisgyermekkel utazókat ülőhelyük átadásával vagy megfelelő méretű állóhely biztosításával.
A járatokon gyermekkocsival szállított kisgyermek elhelyezése és felügyelete minden esetben a szülő, vagy a kísérő feladata. Fontos, hogy a gyermek gyermekkocsiban vagy ölben történő szállításáról is a szülő, vagy a kísérő dönt. A 3 éven aluli gyermek – biztonsága érdekében – ha a kísérője úgy dönt, hogy a gyermek nem gyerekkocsiban rögzítve utazik, akkor kísérője ölében, illetve külön ülésen, pl. gyermek-hordozóban, gyermekülésben, gyermekbiztonsági rendszerben utazhat.


A kisgyermeket gyermekkocsiban csak a kocsit lerögzítve és a gyermek bekötése esetén lehet szállítani.
A babakocsit a járművön akkor is rögzíteni kell elmozdulás ellen, ha a gyermek nem abban utazik.


Arra kérjük babakocsival utazó kisgyermekes utasainkat, hogy az autóbuszról történő leszállás után soha ne lépjenek le a járdáról a jármű takarásából, mert rendkívül balesetveszélyes.


Segítsük egymást és vigyázzunk egymásra utazásunk során!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. február 9.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv