Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Környezetünk védelmében válasszuk a közösségi közlekedést!
A város környezeti terhelésének csökkentése, az élhető és fenntartható város mindannyiunk közös ügye, amelyért felelős gondolkodással azzal is tehetünk, ha a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a mind drágább autózás helyett a közösségi közlekedés járműveit használjuk. Azoknak a legfontosabb mérlegelni ezeket a szempontokat, akik naponta utaznak a városban. A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a külső városrészek központi, nagy utasforgalmat lebonyolító megállóhelyeiről (például Budai Állomás, Csontváry utca, Mecsek Áruház) a reggeli csúcsidőben 6.50 és 7.30 között átlagosan 2-3 percenként indulnak autóbuszok a belváros irányába.
Ahhoz, hogy a pécsi utakon csökkenjen a torlódások mértéke, fontos mérlegelni az autóhasználatot és tudatosan megválasztani a legkedvezőbb közlekedési eszközt a mindennapokra. Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az utazási szokások és évről évre egyre többen közlekednek autóval a városban. A gépkocsival közlekedők száma a járványhelyzet ideje alatt tovább nőtt, az egyéni közlekedés részaránya a pandémia enyhülésével nem csökkent.
Nem csupán költségesebb, hanem sok esetben időigényesebb is lehet autóval közlekedni a városban – írja közleményében a Tüke Busz Zrt. A parkolási díj további kiadást jelent az autóval közlekedőknek, nem beszélve arról, hogy bizonyos esetekben további 10-15 perccel is nőhet az utazási idő egy parkolóhely keresésével.
A Tüke Busz Zrt. úgy látja, a torlódások csökkenéséhez arra lenne szükség, hogy jelentősen nőjön a közösségi közlekedést vagy az egyéb alternatív közlekedési eszközöket használók aránya. A társaság azt javasolja, aki csak teheti, környezetünk védelmében vegye igénybe a közösségi közlekedés autóbuszait. Ezzel a döntéssel nem csak a kiadásokat lehet enyhíteni, hanem a forgalmi torlódások száma is csökkenhet, ami zöldebb és tisztább környezetet biztosít az itt élők számára.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. február 25.


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv