Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Közlekedési Kultúra Napja 2021
A biztonságé az elsőbbség! – Május 11-e, a Közlekedési Kultúra Napja

Jeles dátum a közlekedésben május 11-e, ez a nap országszerte a Közlekedési Kultúra Napja. Bár a közlekedés szereplőinek igencsak eltérő a véleménye a hétköznapok közlekedési kultúrájáról, - legyen azonban szó akár gyalogosról, kerékpárosról, autósról, autóbusz-vezetőről vagy éppen mozdonyvezetőről – abban azért egyetértenek, hogy a közlekedésben résztvevők biztonsága, együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nagyon fontos szempontok.
Kiváló alkalom ez a nap, illetve a kapcsolódó időszak arra, hogy a közlekedésben szereplők figyelmét ráirányítsuk a Közlekedéskultúra Napjának legfontosabb üzeneteire, egyúttal a közösségi közlekedésben dolgozók munkájára, kitartására, helytállására.
A nap mottója idén: A biztonságé az elsőbbség!
Közlekedéskultúra Napjának célja, hogy az év minden napja a toleráns, egymásra odafigyelő, udvarias és biztonságos közlekedés napja legyen. A Közlekedéskultúra Napjának küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.
A közlekedési szabályok betartása mindenkire vonatkozik és mindannyiunk számára fontos. A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben több türelemmel és figyelemmel kell lennünk egymásra, különösen igaz ez a közösségi közlekedés járműveire. Szóljon ez a nap ma az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, türelmes magatartásról, amely kényelmesebbé és legfőképp biztonságosabbá teheti mindennapi utazásainkat.

   
Vigyázzunk egymásra!

Tüke Busz Zrt.

Pécs, 2021. május 10.

   
   
   


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv