Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Mentős bérletet, valamint kisgyermekes és szociális bérletet vezet be 2019. augusztus 1-jétől a Tüke Busz Zrt


Új bérlet típusokat vezet be 2019. augusztus 1-jétől a Tüke Busz Zrt. A mentős havi bérlet, valamint a kisgyermekes és szociális bérlet
4 200 Ft-ért váltható a bérletpénztárakban. Bérletváltáskor az utasnak dokumentumokkal kell igazolnia, hogy kedvezményes bérletváltásra jogosult.Az Országos Mentőszolgálat Pécsett szolgáló munkatársai által használható bérlet (mentős bérlet) egy havi, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít. A mentős bérlet igénybevételére olyan, az Országos Mentőszolgálat Pécs város területén működő szervezeti egysége állományába tartozó, Mentő dolgozói igazolvánnyal rendelkező, a bérletváltást megelőzően legalább egy éves folyamatosan ilyen státuszú személyek jogosultak, akiknek diák-és nyugdíjas, vagy polgárőr kedvezményre való jogosultságuk nem áll fenn. A jogosultság az Országos Mentőszolgálat (vagy annak helyi szervezeti egysége) által kibocsátott igazolvány bemutatásával igazolható bérletvásárláskor.
A mentős bérlet mentős igazolvánnyal, vagy mentődolgozói munkáltatói igazolással használható.

Jelenleg kisgyermekes bérletváltására jogosultak azok a pécsi lakosok is, akik ápolási díjat vesznek igénybe a 18. életévüket be nem töltött, tartósan beteg gyermekük ápolásához. Ezen kedvezmény kiterjesztésre került, így 2019. augusztus 1-jétől a súlyosan fogyatékos személyek ápolása után ápolási díjra jogosult személyek is igénybe vehetik. Ezzel egyidejűleg a kisgyermekes bérlet megnevezés kisgyermekes és szociális bérlet megnevezésre változik. A kisgyermekes és szociális bérlet egy havi, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít. A kisgyermekes és szociális bérlet igénybevételére valamennyi pécsi lakhellyel rendelkező, a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény által meghatározott GYED, GYES, GYET, CSED ellátásban részesülők jogosultak. Jogosultak továbbá azok a pécsi lakhellyel rendelkező személyek, akik a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján ápolási díjra jogosultak. A jogosultság a Magyar Államkincstár, illetve – az ápolási díjra való jogosultság esetén – az illetékes járási hivatal által kiállított határozat bemutatásával igazolható bérletvásárláskor. A kisgyermekes és szociális bérlet bérletigazolvánnyal együtt használható.
A bérletigazolvány kiváltásához egy darab 6 hónapnál nem régebbi, sima hátterű – más célra még nem használt, – 3,5 x 4,5 cm-es, jó minőségű igazolványkép szükséges. A képen más személy(ek) vagy tárgy(ak) nem lehet(nek).
A tulajdonos kinézetében történt jelentős változás esetén javasolt a bérletigazolványt kicserélni (a mindenkori kezelési díj ellenében). Amennyiben olyan módon megrongálódott a bérletigazolvány, hogy utazásra nem használható, mert a tulajdonosa nem felismerhető, illetve az érvényessége nem állapítható meg, új bérletigazolványt kell készíttetni.
A kisgyermekes és szociális bérletigazolvány érvényességi idejét új bérletigazolvány kiállítása esetén a kiállítás napjától, meglévő bérletigazolvány érvényességi idejének meghosszabbítása esetén a hosszabbítás napjától kell számítani. Az érvényességi idő az alábbi 3 határidő közül a legközelebbi:
A kisgyermekes és szociális bérletigazolvány érvényességi ideje legfeljebb:
  • 6 hónap lehet;
  • a juttatás folyósításának várható határidejéig terjedhet;
  • a lakcímbejegyzésnél szereplő érvényességi időig tarthat, amennyiben a pécsi lakcím tartózkodási helyként érvényességi idővel került feltüntetésre.

Tüke Busz Zrt.

Pécs, 2019. július 31.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv