Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Ne legyen rá szükség utazásunk során: az üvegtörő kalapács életet menthet
Nem régi autóbuszok emléktárgyaiként helyezték át őket a ma Pécsett közlekedő járművekbe, mégcsak nem is egyszerű „díszítő elemek”: az üvegtörő kalapácsok az autóbuszokon a közösségi közlekedés nélkülözhetetlen biztonsági eszközei, nem vihetők el „szuvenírként” a járművekből.
A mérete miatt nem különösebben feltűnő, ám funkcióját piros színével is jelző üvegtörő kalapácsot szerencsére nem gyakorlati tapasztalatokból ismerhetik a pécsi autóbuszokon utazók.

Általában dróttal biztosított plombával, egyes járművek esetében már bowdenes rögzítéssel helyezik el a jármű kötelező biztonsági felszereléseként ezeket az eszközöket.
Az autóbuszok belső terében, a vészkijárati funkcióval rendelkező üvegfelületek közvetlen közelében rögzített ablaktörő kalapácsok a közúti személyszállításban részvevő, így a pécsi közösségi közlekedésben utasokat szállító járműveknek is kötelező alaptartozékuk
A Tüke Busz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy az autóbuszok gyártói úgy helyezték el ezeket az eszközöket, hogy rendkívüli helyzetekben, esetleges balesetek vagy tűz keletkezése esetén, amikor az ajtók nyitása nem megoldható, a kalapácsot használva könnyen kitörhető legyen a vészkijárati ablaküveg és ezáltal a menekülési lehetőség is biztosítható legyen.
Az ablaktörésre alkalmas üvegtörő eszközök száma járműtípusonként változó, jellemzően annak függvénye, hogy az adott autóbusz üvegfelületei közül mennyi ablak tölt be előírás szerint vészkijárati funkciót.
Vigyázzunk mindannyian az autóbuszok belső, utasok számára is hozzáférhető biztonsági berendezéseire, eszközeire!Pécs, 2022. március 7.
Tüke Busz Zrt.


« vissza

Hírek

Jegyeket, bérleteket a Tüke Busz Zrt. járataira már a MÁV-START Zrt. országos hálózatában is!

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is.
2023. november 28.

A Tüke Busz Zrt. egyes jegyei és bérletei rövidesen a MÁV rendszerében is megvásárolhatók

Jegyeket, bérleteket tessék: a Tüke Busz Zrt. járataira rövidesen a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket!
2023. november 21.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv