Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Népszerű az utasok körében a mobiljegy


Bevezetésétől kezdve népszerű a mobiljegy a Pécsett utazók körében, egyre többen élnek a készpénzmentes fizetési lehetőséggel.

A nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, és a virológiai kitettséget is csökkentő elővételi jegyvásárlási megoldást 2020. április végén vezette be járatain a Tüke Busz Zrt. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít fel utazásra. A mobiljegy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben is biztonságosan, érintésmentesen használható fizetési megoldás a közösségi közlekedésben.
   A mobilapplikációban vásárolható elővételi menetjegyből a bevezetés napjától kezdődően összesen 204 852 db jegyet váltottak az utasok, amely 55 MFt-ot meghaladó árbevételt jelent a társaság számára.
Mobilon váltott elővételi menetjegyek 2020. április 29. - 2021. december 31. (Forrás: Tüke Busz Zrt.)

      A jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is. A szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazás Android (Google Play Áruház alkalmazás) és iOS (Apple App Store alkalmazás) alapú mobiltelefonokon egyaránt elérhető. Felszálláskor a járműveken kihelyezett QR kódok segítségével a mobiljegyet érvényesíteni kell.
Az utas az utazás igénybevételéhez szükséges jegy ellenértékét egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kiegyenlíteni. Fontos, hogy az applikáció használatához, a mobiljegy érvényesítéséhez aktív adatkapcsolat szükséges, de ugyanígy fontos a mobiltelefon megfelelő töltöttségi szintje is.
Ha a járaton menetjegy ellenőrzésre kerül sor, a felszálláskor érvényesített jegyen meg kell nyomni a „kód újraolvasása” feliratú gombot, majd ezt követően kell beolvasni az ellenőr által mutatott kártyát. A megjelenő animációt be kell mutatni az ellenőrnek.
   
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. február 7.
   
« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv