• Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Sajtószoba

Összevont, „egyjegyes” járatok indulnak jövőre a peremkerületekből a belváros felé


(BaMa)
Civilekkel együttműködve alakítja át vonalhálózatát a Tüke Busz. A peremkerületekben élők jobban járhatnak.


– Elengedhetetlen, hogy hozzányúljunk a több évtizedes, elavult pécsi vonalhálózathoz, és megállítsuk a fizetőutas-létszám csökkenését – fogalmazott sajtótájékoztatón Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója.

A fizető utasok száma ugyanis évről évre kevesebb. Egy éve közölték: a fizető utasok 2002-es 89,7 milliós éves létszáma 2011-re 53 millióra csökkent. Akkor ezen adatokkal magyarázták a járatszám-csökkentést, amit viszont újra nem kívánnak meglépni. A vezérigazgató szerint ezért azt kell elérniük, hogy a buszok közlekedtetésére jelenleg is rendelkezésre álló pénzből alakítsanak ki egy jobb színvonalú tömegközlekedést 2013 első negyedévére.

Összevont, „egyjegyes” járatok indulnak jövőre a peremkerületekből a belváros felé
E cél elérésében együttműködik a társasággal a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület is. Pék Patrik, az egyesület menetrendi és vonalhálózati referense közölte: fonódó menetrend kialakításában gondolkodnak, ami gyakorlatilag összevont járatok elindítását jelenti, elsősorban a peremkerületekből a belváros felé. Így onnan a változás után átszállás nélkül, és két jegy helyett egy tikettel lehet majd utazni a korábbinál hosszabb távon.

Várják az utasok véleményét is az átalakítás előtt
A mai járatsűrűséget fenntartva csökkentenék Pécsett az átszállások számát. A belvárosba közvetlen buszjárat indulna a kertvárosi külső területekről (Malomvölgy, Rózsadomb), Patacsról, Daindolból, Magyarürögből, valamint a keleti városrészekből.

A Tüke Busz az átalakításhoz utasszámlálásokat is végez, és a jövő héten felteszi honlapjára a tervezett új vonalhálózati térképet. Az összevont járatokról, de más kérdésekről is várják az utasok véleményét, javaslatait a forum@tukebusz.hu e-mail címre.

Siklóson januártól szociális járatokkal váltanák ki a helyi buszközlekedést
Baranyában pécs mellett négy nagyobb városban van helyi közösségi buszközlekedés. Komlóval, annak speciális helyzete miatt többször foglalkoztunk, a másik három városban idén, 2012. december 31-ével lejár a Pannon Volánnal kötött közszolgáltatási szerződés.

Mohácson elégedettek a szolgáltatással, a jövőben is lesz buszközlekedés, közölte Szekó József polgármester. Hozzátette, ha a Pannon Volán olyan ajánlattal rukkol elő, amely számukra elfogadható, náluk nem lesz szolgáltatóváltás.

Szigetváron is nélkülözhetetlen tartják a helyi közösségi közlekedést, Zrínyi városában azonban erre pályázatot írnak ki hamarosan, tudtuk meg Junácski Andrástól, a szigetvári polgármesteri kabinetiroda vezetőjétől.

Siklóson viszont épp e héten csütörtökön szavazhatják meg, hogy a jövő év első napjától leállítják a közösségi közlekedést, mondta Marenics János polgármester. A Máriagyűd és Siklós közötti járatokat a tervek szerint a város iskolabuszával, szociális járatokkal pótolnák. A helyi járatokon ugyanis nagyon kevesen utaztak, a szociális járatok fenntartási összege pedig a számítások szerint töredéke lesz annak, amit a Volánnak kellett évről évre fizetniük.


« vissza

Aktuális hírek

Országos Járművezetői Vetélkedőre készülnek a Tüke Busz Zrt. autóbuszvezetői

A Tüke Busz Zrt. 5 autóbuszvezetője képviseli a társaságot májusban, a Közlekedéskultúra Napja rendezvénysorozat programjai között megrendezésre kerülő Országos Járművezetői vetélkedőn. Az eseményre idén Szegeden kerül sor 2017. május 12-13-án.
2017. március 13.

Álláshirdetés

A Tüke Busz Zrt. „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkező, 21.életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen dolgoznának Pécs város közösségi közlekedésében.
2017. február 21.

A Tüke Busz Zrt. menetjegyeinek érvényességéről

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét arra, hogy a Tüke Busz Zrt. logójával ellátott, 2015. december 31-e előtt forgalmazott menetjegyek nem érvényesek, utazásra nem használhatók. 2017. január 1-től a pécsi helyi járatokon kizárólag a BIOKOM Nonprofit Kft. által forgalmazott, a Társaság cégjelzésével ellátott menetjegyek érvényesíthetők.
2017. január 19.
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház POSZT 2016 Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum Europa Cantat Pécs EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv

Pályázatok