2018. november 6-án 9 órakor az Autóbusz-állomás Kertváros irányú megállóját - útburkolat-felújítás miatt - várhatóan 6 hét időtartamra lezárják.

A megálló közelében az előírásoknak megfelelő, valamint az utasok biztonságos megközelítését és várakozását biztosító ideiglenes megállóhely nem jelölhető ki, ezért a megálló kimarad.

A munkálatok ideje alatt a 3-as, 103-as, 6-os, 7-es, 7Y jelzésű, 8-as, 73-as, 73Y jelzésű, 107E jelzésű, 109E jelzésű és 973-as járatok a "Rákóczi út" elnevezésű megállóban megállnak!

A 3-as, 6-os, 7-es, 7Y jelzésű, 73-as és 73Y jelzésű járatok terelőútvonalon közlekednek, a "Rákóczi út" megálló után a "Vásárcsarnok" elnevezésű, a Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati oldalán lévő megállóban megállnak!


Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket, és elnézésüket kérjük.

Tüke Busz Zrt.
2018. október 30.
Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Forgalmi hírek

Járható a Bálicsi út

A Bálicsi úton folyó munkálatokat átmenetileg befejezték, ezért 2018. november 13-án a 36-os, 46-os és 47-es járatok teljes útvonalon közlekednek.
2018. november 12.

Áthelyezik a Temető északi kapu megállót

2018. november 6-án 9 órától a Temető északi kapu, belváros irányú megállóját - útburkolat-felújítási munkálatok miatt - várhatóan 6 hét időtartamra lezárják.
2018. október 30.

Lezárják az Autóbusz-állomás Kertváros irányú megállóját

2018. november 6-án 9 órakor az Autóbusz-állomás Kertváros irányú megállóját - útburkolat-felújítás miatt - várhatóan 6 hét időtartamra lezárják.
2018. október 30.

Lezárják a Szántó Kovács János utcát

2018. október 8-án, 8.00 órától lezárják a Szántó Kovács János utcát, ezért a 25-ös, 26-os, 26Y jelzésű, 27-es, 27Y jelzésű, 28-as, 28A jelzésű, 29-es, 29Y és 107E jelzésű autóbuszaink terelőútvonalon közlekednek.
2018. október 05.

Társaságunkról

DDOP-s pályázat


Elkezdődik a Tüke Busz Zrt. szolgáltatási színvonalának erősítése és az utas-tájékoztatás fejlesztése című, DDOP-5.1.2/B-09-2009-0004 számú pályázat megvalósítása

2013. július 30-án sajtónyilvános projektnyitó rendezvénnyel vette kezdetét a Tüke Busz Zrt. 21. századi színvonalú utastájékoztatást célzó modernizációs programja, amely az utóbbi évek legnagyobb szabású fejlesztése.

A Tüke Busz Zrt. sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási alapjához. "A Tüke Busz Zrt. szolgáltatási színvonalának erősítése és az utastájékoztatás fejlesztése" című pályázata 430,42 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt teljes költsége megközelíti az 519 millió forintot, a különbözetet, több mint 88 millió forintot a társaság saját forrásból fedezi. Az autóbusz-közlekedési társaság a pályázatában olyan rendszerkoncepciót dolgozott ki, amelynek megvalósulásával a szolgáltatást igénybe vevő utasok számára egyértelműen és kimutathatóan javul a szolgáltatás színvonala. A fejlesztés célja egy komplex utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kiépítése, valamint az ehhez szükséges infrastruktúra kialakítása. A megvalósuló utas-kiszolgálás része a dinamikus utastájékoztatás, a fedélzeti számítógép és forgalomirányítási modul.

A dinamikus utas-tájékoztatás keretében Uránváros utóbusz-állomáson 2 db LED kijelzős információs táblát helyeznek el, amelyek induló állásokra bontva folyamatosan jelzi a következő induló járat számát, célállomását és indulási idejét.

A Tüke Busz Zrt. autóbuszain fedélzeti utastájékoztatás valósul meg: 162-162 darab front-, oldal- és hátfalkijelző, valamint a buszok utastereibe 226 db (a Mercedes csuklós autóbuszokba buszonként 2 db, a többi járműbe buszonként 1 db) beltéri LED technológián alapuló kijelző tábla kerül. A társaság üzemeltetésében lévő, azaz 162 autóbuszába fedélzeti számítógépet, valamint fedélzeti GPS és kommunikációs eszközt helyeznek el. Minden jármű hangos utas-tájékoztatással is el lesz látva, amely elsősorban a vendégek és látássérültek tájékozódását segíti. Valamennyi autóbusz környezeti minőségérzékelővel lesz felszerelve, amely jelzésekkel, információval szolgál mind a járművezető, mind a Társaság számára az utazási kényelemmel kapcsolatban.

A fedélzeti számítógépen begyűjtött utasforgalmi-, és teljesítményadatok a modern, szélessávú adattovábbítás adottságait kihasználva a központi utas-tájékoztatást és archiválást kiszolgáló szerverekre kerülnek. A valósidejű adatok hasznos információt nyújtanak a szakemberek számára a hatékony forgalomirányítás lebonyolításához.

Utasszámláló beépítésére is sor kerül. 1 db midi, 2 db szóló és 3 db csuklós autóbuszon. Összesen 20 db szenzort szerelnek be, amely az utasforgalom alakulásáról nyújt a Társaság számára hasznos információkat.

„A Tüke Busz Zrt. szolgáltatási színvonalának erősítése és az utastájékoztatás fejlesztése" című pályázat nyertese - a budapesti székhelyű T-Systems Magyarország Zrt. - közbeszerzési eljárás során került kiválasztásra.
« vissza

Hírek

Közlemény

A Tüke Busz Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt Utasait, hogy a mindenszentek és halottak napja ünnepe, valamint a 2018. november 2-i munkanap áthelyezés miatt a bérletpénztárak, valamint az ügyfélszolgálati iroda nyitva tartása és a pécsi közösségi közlekedés menetrendje az alábbiak szerint változik:
2018. október 26.

Tájékoztató

Tájékoztatjuk tisztelt Utasainkat, hogy a 2018. október 22-i munkanap áthelyezés miatt a bérletpénztárak, valamint az ügyfélszolgálati iroda nyitva tartása és a pécsi közösségi közlekedés menetrendje az alábbiak szerint változik:
2018. október 09.

Szeptember 3-ától újra járható a Hegedűs János utca

Szeptember 3-án, üzemkezdettől megszűnik a forgalomkorlátozás a Hegedűs János utcában, a 20-as, 21-es, 21A jelzésű és 121-es járatok az eredeti útvonalon közlekednek.
2018. augusztus 29.

Őszi menetrend bevezetésével kapcsolatos információk

A BIOKOM Nonprofit Kft. közlekedésszervezői feladati minőségében elkészítette az őszi menetrendet, melyet a Tüke Busz Zrt. 2018. szeptember 3-án vezet be a közösségi közlekedésben.
2018. augusztus 29.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv