Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Társaságunkról

DDOP-s pályázat


Elkezdődik a Tüke Busz Zrt. szolgáltatási színvonalának erősítése és az utas-tájékoztatás fejlesztése című, DDOP-5.1.2/B-09-2009-0004 számú pályázat megvalósítása

2013. július 30-án sajtónyilvános projektnyitó rendezvénnyel vette kezdetét a Tüke Busz Zrt. 21. századi színvonalú utastájékoztatást célzó modernizációs programja, amely az utóbbi évek legnagyobb szabású fejlesztése.

A Tüke Busz Zrt. sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási alapjához. "A Tüke Busz Zrt. szolgáltatási színvonalának erősítése és az utastájékoztatás fejlesztése" című pályázata 430,42 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt teljes költsége megközelíti az 519 millió forintot, a különbözetet, több mint 88 millió forintot a társaság saját forrásból fedezi. Az autóbusz-közlekedési társaság a pályázatában olyan rendszerkoncepciót dolgozott ki, amelynek megvalósulásával a szolgáltatást igénybe vevő utasok számára egyértelműen és kimutathatóan javul a szolgáltatás színvonala. A fejlesztés célja egy komplex utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kiépítése, valamint az ehhez szükséges infrastruktúra kialakítása. A megvalósuló utas-kiszolgálás része a dinamikus utastájékoztatás, a fedélzeti számítógép és forgalomirányítási modul.

A dinamikus utas-tájékoztatás keretében Uránváros utóbusz-állomáson 2 db LED kijelzős információs táblát helyeznek el, amelyek induló állásokra bontva folyamatosan jelzi a következő induló járat számát, célállomását és indulási idejét.

A Tüke Busz Zrt. autóbuszain fedélzeti utastájékoztatás valósul meg: 162-162 darab front-, oldal- és hátfalkijelző, valamint a buszok utastereibe 226 db (a Mercedes csuklós autóbuszokba buszonként 2 db, a többi járműbe buszonként 1 db) beltéri LED technológián alapuló kijelző tábla kerül. A társaság üzemeltetésében lévő, azaz 162 autóbuszába fedélzeti számítógépet, valamint fedélzeti GPS és kommunikációs eszközt helyeznek el. Minden jármű hangos utas-tájékoztatással is el lesz látva, amely elsősorban a vendégek és látássérültek tájékozódását segíti. Valamennyi autóbusz környezeti minőségérzékelővel lesz felszerelve, amely jelzésekkel, információval szolgál mind a járművezető, mind a Társaság számára az utazási kényelemmel kapcsolatban.

A fedélzeti számítógépen begyűjtött utasforgalmi-, és teljesítményadatok a modern, szélessávú adattovábbítás adottságait kihasználva a központi utas-tájékoztatást és archiválást kiszolgáló szerverekre kerülnek. A valósidejű adatok hasznos információt nyújtanak a szakemberek számára a hatékony forgalomirányítás lebonyolításához.

Utasszámláló beépítésére is sor kerül. 1 db midi, 2 db szóló és 3 db csuklós autóbuszon. Összesen 20 db szenzort szerelnek be, amely az utasforgalom alakulásáról nyújt a Társaság számára hasznos információkat.

„A Tüke Busz Zrt. szolgáltatási színvonalának erősítése és az utastájékoztatás fejlesztése" című pályázat nyertese - a budapesti székhelyű T-Systems Magyarország Zrt. - közbeszerzési eljárás során került kiválasztásra.
« vissza

Aktuális hírek

Terelőútvonalon közlekednek a 44-es autóbuszok

2018. július 16-án, üzemkezdettől terelőútvonalon közlekednek a 44-es jelzésű autóbuszaink!
2018. július 15.

Forgalomkorlátozás megszűnése a Vásártérnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a Vásártérnél, az 1-es és 55-ös autóbuszaink az eredeti megállóban állnak meg!
2018. július 13.

Megállóhely áthelyezés a Szőlő utcánál

Áthelyezésre kerül a 32Y, 33-as, 34-es és 35-ös járatok "Szőlő utca" elnevezésű, belváros irányú megállója.
2018. július 13.

Tájékoztató

Menetjegyek érvényességéről
2018. július 05.
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház POSZT 2016 Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum Europa Cantat Pécs EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv

Pályázatok