Főoldal
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Sajtóközlemény

A Tüke Busz Zrt. megdöbbenve és értetlenül áll a pecsiujsag.hu portálon közzétett és azóta több hírportálon és fórumon megjelent cikk előtt, amelynek témája a társaság fizetésképtelensége és a céggel szemben indult felszámolási eljárás kezdeményezése.

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje határozottan cáfolja és jelen közleményében visszautasítja azt az alaptalan, a társaság jó hírnevét megsértő, üzleti partnerei, beszállítói, utazóközönsége és munkavállalói megtévesztésére alkalmas azon híresztelést, miszerint a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelen lenne. A hírportálokon, online fórumokon és nyomtatott sajtóban megjelentekkel ellentétben a valós tények a következők:

A holland, Bus &Coach Trade BV. cég által korábban kiállított valamennyi számla pénzügyileg rendezett. Ez számlákkal és bankszámla-kivonatokkal alátámaszthatóan dokumentált.

A holland cég által követelt összeg mögött nincs kiállított számla és nem is lehet, hiszen nincs mögötte gazdasági teljesítés sem.

A követelést a cikkben megjelentekkel ellentétben soha nem ismerte el a Tüke Busz Zrt., sőt, a társaság írásban többször jelezte, hogy nincs tudomása arról, hogy az említett tartozása lenne a holland cég felé.

A Tüke Busz Zrt. hibás és késedelmes teljesítés jogcímen peres eljárást kezdeményezett a Bus&Coach Trade BV. holland céggel szemben, amely nagyságrendileg tízszer akkora összeget jelent, mint amit a holland cég jogtalanul próbál követelni a Tüke Busz Zrt.-től.

A holland cég részéről a sajtóban megjelentek rosszindulatú zavarkeltő, és minden jogi alapot nélkülöző, a Tüke Busz Zrt. hírnevét sértő eljárásnak tekinthetők, és egyértelműen alkalmasak arra, hogy számszerűsíthető károkat okozzanak a társaságnak a beszállítókkal fennálló kapcsolataiban.

A Tüke Busz Zrt. mintegy évi 6 milliárd forint költségvetésből gazdálkodó önkormányzati társaság, költségvetése stabil és kiszámítható, lejárt szállítói tartozása nincs.

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje kijelenti, hogy most is és a jövőben is minden jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy a társaság jó hírneve, és gazdasági érdekei ne sérülhessenek.

Pécs, 2020. február 17.
Tüke Busz Zrt.

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv