Főoldal
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Sajtóközlemény

A koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozó intézkedések miatt megváltozott utazási igények alapján bevezetett korábbi menetrendi változásokat követően a Tüke Busz Zrt. és a BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai a város kiemelt pontjain folyamatosan nyomon követték az utasforgalom alakulását és értékelték az utasszámokat.

Az elmúlt időszakban sok észrevétel érkezett a műszakváltásokhoz kapcsolódó járatindulások gyakoriságával összefüggésben, valamint a nagyvállalatok, foglalkoztatók is jelezték kéréseiket a menetrend módosításával, megtartásával kapcsolatban.

A 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdése alapján az emberek közötti 1,5 méteres távolságot lehetőség szerint a tömegközlekedés során is alkalmazni kell. Ez gyakorlatban szóló autóbuszon maximum 18-20, csuklós autóbuszon 27-30 utast jelent. Az utasforgalmi adatok értékelése és a további menetrend módosítás végrehajtása is ennek figyelembe vételével történt.

A fentiekre, valamint a tömegközlekedési járműveken is alkalmazandó, az utasok közötti szociális távolság tartás szabályaira is figyelemmel, és a tulajdonos, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával történt folyamatos egyeztetések eredményeként 2020. április 24-én, péntektől az alábbiak szerint változik a pécsi helyi járatok menetrendje.

Hétköznap (munkanap)

4:00-tól 8:00-ig:
  • A 36-os és a 37-es járatok helyett összevont 46-os járatok közlekednek 30 percenként.
  • A Malomvölgyi útról 6:59-kor és 7:19-kor nem indulnak a 107E járatok.
  • 7:40-kor 14Y járat helyett 102Y járat indul Petőfi-aknáról Uránvárosba.
Az időszakra vonatkozóan a fel nem sorolt vonalak menetrendje nem változik.

8:00-tól 13:00 óráig:

Az autóbuszok a 3, 6, 7, 7Y, 8, 20, 21, 23Y, 24, 30, 103, és a 130-as járatok kivételével szabad vagy munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az alábbiak szerint:
  • 1-es vonal: 8:00 és 12:00 között a követési idő nem változik, mindössze a szabadnapi indulási időpontok kerülnek átvezetésre. 12:00 és 13:00 óra között a délelőtti 30 perces követési idő folytatódik.
  • 2 és 2A vonal: A szabadnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok (15 perces járatkövetés).
  • 4, 4Y, 104, 104A vonal: A szabadnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok (15 perces járatkövetés) a 4 és a 4Y vonalakon. A somogyi/istván-aknai (104) és a hirdi (104A) településrészek kiszolgálása a szabadnapi menetrend szerint történik, amely 12-es (Budai állomásról 9:50), 13-as (Főpályaudvarról 8:20, 9:20, 10:20) és 15-ös (Főpályaudvarról 11:20 valamint Budai állomásról 12:20) járatok indítását jelenti. Megjegyzés: Uránvárosból 12:15-kor, Hird, Harangláb utcából 8:21-kor induló 104E járatok változatlanul közlekednek!
  • 14-es vonal: a járatok délelőtt 60 percenként indulnak, amely megegyezik a szabadnapi menetrenddel. A Főpályaudvarról 12:20-kor és Petőfi-aknáról 12.59-kor induló járat közlekedik!
  • 26-os vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amely a Budai állomásról 26-os, a II-es rakodóról 29-es jelzésű járatok indulását jelenti Gyükésbe.
  • 27-es és 40-es vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok, amely 60 percenként induló 40-es, ellenkező irányban és szintén 60 percenként közlekedő 27-es járat közlekedését jelenti. A Benczúr Gyula utcából 60 percenként 25-ös járat indul a Budai állomás felé.
  • 28-as és 38-as vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok 8.00 és 11.42 között, amely 60 percenként 38-as járatok indítását jelenti András utca betéréssel. Lámpásvölgy irányából 11:42-kor, Uránvárosból 12:37-től a jelenlegi menetrend áll vissza a 28-as vonalon.
  • 39-es vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint a II-es rakodóról induló 29-es járatok végzik a térség kiszolgálását. Gyükésből a belváros felé a menetrend nem változik, továbbra is 39-es járatok indulnak a Főpályaudvarra.
  • 41-es, 42Y és 43-as vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amely az Árpádváros-postavölgyi eljutási lehetőségeket nem érinti, továbbra is 60 percenként vagy 41-es, vagy 43-as járat indul, Nagyárpádra pedig 42Y helyett szintén 60 percenként vagy 42-es, vagy 43-as járat indul.
  • 44-es vonal: A szabadnapi menetrend szerint indulnak a járatok, továbbá 11:20-kor és 12:20-kor indul autóbusz.
  • 32-es és 33-as vonal: A szabadnapi menetrend szerint közlekednek a járatok.
  • 34Y és 35Y vonal: A szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amely 60 perces járatkövetést és 34, illetve 35-ös járatok indítását jelenti. A „Y” vonalrészre (Damjanich u. – Jurisics u. – Angster u. - Surányi út) utazók számára a változatlan követési idővel közlekedő 32-es járatok biztosítanak eljutást.
  • 46-os és 47-os vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek a járatok, amely 47-es járatok indítását és 60 perces járatkövetést jelent.
  • 55-ös vonal: Nem indulnak a járatok. Kertváros és a Klinikák között az eljutást a változatlan menetrenddel közlekedő 103 és 130-as autóbuszok biztosítják. A délelőtti időszakban nincs műszakváltás az egészségügyi intézményekben, illetve a betegforgalom is jelentősen lecsökkent a vonalon. Megjegyzés: az egyéb időszakokban továbbra is közlekednek a vonalon az autóbuszok.
  • 60A vonal: Nem indulnak a járatok. A járat által érintett területekre más járatok (Kertváros: 3, 103, 7, 23Y, 24, 6, 8, Keleti városrész: 2, 2A, 4, 4Y, 13, 14, 15) által biztosított az eljutás. A Vásárcsarnok és a Lánc utcai rendelőintézet látogatói forgalma előbbi esetben teljesen, utóbbi vonatkozásában minimálisra csökkent, ezért indokolt a járatok leállítása.

Az időszakra vonatkozóan a 3, 6, 7, 7Y, 8, 20, 21, 23Y, 24, 30, 103 és a 130-as járatok menetrendje nem változik.

13:00-tól 17:00 óráig:

A 31-es vonalon, egy járatpár kivételével (Főpályaudvarról 16.20-kor, a Tettye, Havi-hegyi útról 16.42-kor indul járat) nem közlekednek az autóbuszok. A területre az eljutást a 34Y és 35Y jelzésű járatok nyújtanak, amelyek a Pálosoknál a 33-as járatokra közvetlen átszállást biztosítanak. Az intézkedéssel összefüggésben a 33-as vonalon az indulási időpontok módosulnak.

Az időszakra vonatkozóan a fel nem sorolt vonalak menetrendje nem változik.

17:00-tól hajnali 4:00 óráig:

Nem változik a menetrend.

Szombat (szabadnap)

Nem változik a menetrend.

Vasárnap (munkaszüneti nap)

Az 1-es, a 30-as és a 130-as vonalon szombati (szabadnapi) menetrend szerint közlekednek az autóbuszok.

A fel nem sorolt vonalak menetrendjében nem történik változás.

A részletes menetrendek és a menetrendfüzet a http://tukebusz.hu/ oldalon, valamint az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el.

Pécs, 2020. április 22.

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv