Megsüllyedt útburkolatot javítanak a Magaslati úton április 23-26. között. A javítási és aszfaltozási munkák miatt a Magaslati út 33. előtt mintegy 10 méter hosszan teljes szélességben lezárják az utat, az érintett szakasz a munkálatok idejére a Gergely utca és a Szőlő utca felől is zsákutca lesz.

Április 23-án, pénteken 8.00 órától április 26-án, hétfőn 15 óráig a 33-as járatok a Főpályaudvarról 5 perccel később indulnak és csak a Pálosokig közlekednek, majd a menetrendben meghirdetett időpontban indulnak vissza a Főpályaudvarra.

Munkanapokon a Szanatóriumból 6:28-kor, 6:58-kor és 7:28-kor induló 34-es járatok hétfőn nem térnek be a Tettye, Havi-hegyi útra.
A 21:40-kor és 22:40-kor induló 34Y járatok utazási igény esetén sem térnek be a Tettye, Havi-hegyi útra.

A 32Y jelzésű járatok szintén 5 perccel később indulnak a Főpályaudvarról és a Pálosoktól a menetrend szerinti időpontban indulnak tovább.

Kimaradó megállók: Gergely utca/Szőlő utca, Tettye tér és Tettye, Havihegyi út.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tüke Busz Zrt.
2021. április 21.

Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Forgalmi hírek

Megkezdődik a rekonstrukció második üteme a Jurisics Miklós utcában

A Jurisics Miklós utcában folyamatban lévő gázvezeték-rekonstrukció második üteme 2021. április 26-án 8.00 órakor kezdődik, emiatt több autóbusz útvonala megváltozik.
2021. április 22.

Teljes útzár a Magaslati úton

2021. április 21.

Forgalomkorlátozás Somogyban

2021. április 21-én 9.00 és 11.30 óra között útjavítási munkálatokat végeznek a Somogy utcában, ezért teljes szélességében lezárásra kerül.
2021. április 20.

Szombattól ismét közlekedik 1-es járat 22.00 óra után

2021. április 10-étől ismét közlekednek az Uránvárosból 22.17 és 22.50 órakor induló 1-es járatok.
2021. április 10.

Sajtóközlemény

A koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozó intézkedések miatt megváltozott utazási igények alapján bevezetett korábbi menetrendi változásokat követően a Tüke Busz Zrt. és a BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai a város kiemelt pontjain folyamatosan nyomon követték az utasforgalom alakulását és értékelték az utasszámokat.

Az elmúlt időszakban sok észrevétel érkezett a műszakváltásokhoz kapcsolódó járatindulások gyakoriságával összefüggésben, valamint a nagyvállalatok, foglalkoztatók is jelezték kéréseiket a menetrend módosításával, megtartásával kapcsolatban.

A 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdése alapján az emberek közötti 1,5 méteres távolságot lehetőség szerint a tömegközlekedés során is alkalmazni kell. Ez gyakorlatban szóló autóbuszon maximum 18-20, csuklós autóbuszon 27-30 utast jelent. Az utasforgalmi adatok értékelése és a további menetrend módosítás végrehajtása is ennek figyelembe vételével történt.

A fentiekre, valamint a tömegközlekedési járműveken is alkalmazandó, az utasok közötti szociális távolság tartás szabályaira is figyelemmel, és a tulajdonos, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával történt folyamatos egyeztetések eredményeként 2020. április 24-én, péntektől az alábbiak szerint változik a pécsi helyi járatok menetrendje.

Hétköznap (munkanap)

4:00-tól 8:00-ig:
  • A 36-os és a 37-es járatok helyett összevont 46-os járatok közlekednek 30 percenként.
  • A Malomvölgyi útról 6:59-kor és 7:19-kor nem indulnak a 107E járatok.
  • 7:40-kor 14Y járat helyett 102Y járat indul Petőfi-aknáról Uránvárosba.
Az időszakra vonatkozóan a fel nem sorolt vonalak menetrendje nem változik.

8:00-tól 13:00 óráig:

Az autóbuszok a 3, 6, 7, 7Y, 8, 20, 21, 23Y, 24, 30, 103, és a 130-as járatok kivételével szabad vagy munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az alábbiak szerint:
  • 1-es vonal: 8:00 és 12:00 között a követési idő nem változik, mindössze a szabadnapi indulási időpontok kerülnek átvezetésre. 12:00 és 13:00 óra között a délelőtti 30 perces követési idő folytatódik.
  • 2 és 2A vonal: A szabadnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok (15 perces járatkövetés).
  • 4, 4Y, 104, 104A vonal: A szabadnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok (15 perces járatkövetés) a 4 és a 4Y vonalakon. A somogyi/istván-aknai (104) és a hirdi (104A) településrészek kiszolgálása a szabadnapi menetrend szerint történik, amely 12-es (Budai állomásról 9:50), 13-as (Főpályaudvarról 8:20, 9:20, 10:20) és 15-ös (Főpályaudvarról 11:20 valamint Budai állomásról 12:20) járatok indítását jelenti. Megjegyzés: Uránvárosból 12:15-kor, Hird, Harangláb utcából 8:21-kor induló 104E járatok változatlanul közlekednek!
  • 14-es vonal: a járatok délelőtt 60 percenként indulnak, amely megegyezik a szabadnapi menetrenddel. A Főpályaudvarról 12:20-kor és Petőfi-aknáról 12.59-kor induló járat közlekedik!
  • 26-os vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amely a Budai állomásról 26-os, a II-es rakodóról 29-es jelzésű járatok indulását jelenti Gyükésbe.
  • 27-es és 40-es vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok, amely 60 percenként induló 40-es, ellenkező irányban és szintén 60 percenként közlekedő 27-es járat közlekedését jelenti. A Benczúr Gyula utcából 60 percenként 25-ös járat indul a Budai állomás felé.
  • 28-as és 38-as vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok 8.00 és 11.42 között, amely 60 percenként 38-as járatok indítását jelenti András utca betéréssel. Lámpásvölgy irányából 11:42-kor, Uránvárosból 12:37-től a jelenlegi menetrend áll vissza a 28-as vonalon.
  • 39-es vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint a II-es rakodóról induló 29-es járatok végzik a térség kiszolgálását. Gyükésből a belváros felé a menetrend nem változik, továbbra is 39-es járatok indulnak a Főpályaudvarra.
  • 41-es, 42Y és 43-as vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amely az Árpádváros-postavölgyi eljutási lehetőségeket nem érinti, továbbra is 60 percenként vagy 41-es, vagy 43-as járat indul, Nagyárpádra pedig 42Y helyett szintén 60 percenként vagy 42-es, vagy 43-as járat indul.
  • 44-es vonal: A szabadnapi menetrend szerint indulnak a járatok, továbbá 11:20-kor és 12:20-kor indul autóbusz.
  • 32-es és 33-as vonal: A szabadnapi menetrend szerint közlekednek a járatok.
  • 34Y és 35Y vonal: A szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amely 60 perces járatkövetést és 34, illetve 35-ös járatok indítását jelenti. A „Y” vonalrészre (Damjanich u. – Jurisics u. – Angster u. - Surányi út) utazók számára a változatlan követési idővel közlekedő 32-es járatok biztosítanak eljutást.
  • 46-os és 47-os vonal: A munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek a járatok, amely 47-es járatok indítását és 60 perces járatkövetést jelent.
  • 55-ös vonal: Nem indulnak a járatok. Kertváros és a Klinikák között az eljutást a változatlan menetrenddel közlekedő 103 és 130-as autóbuszok biztosítják. A délelőtti időszakban nincs műszakváltás az egészségügyi intézményekben, illetve a betegforgalom is jelentősen lecsökkent a vonalon. Megjegyzés: az egyéb időszakokban továbbra is közlekednek a vonalon az autóbuszok.
  • 60A vonal: Nem indulnak a járatok. A járat által érintett területekre más járatok (Kertváros: 3, 103, 7, 23Y, 24, 6, 8, Keleti városrész: 2, 2A, 4, 4Y, 13, 14, 15) által biztosított az eljutás. A Vásárcsarnok és a Lánc utcai rendelőintézet látogatói forgalma előbbi esetben teljesen, utóbbi vonatkozásában minimálisra csökkent, ezért indokolt a járatok leállítása.

Az időszakra vonatkozóan a 3, 6, 7, 7Y, 8, 20, 21, 23Y, 24, 30, 103 és a 130-as járatok menetrendje nem változik.

13:00-tól 17:00 óráig:

A 31-es vonalon, egy járatpár kivételével (Főpályaudvarról 16.20-kor, a Tettye, Havi-hegyi útról 16.42-kor indul járat) nem közlekednek az autóbuszok. A területre az eljutást a 34Y és 35Y jelzésű járatok nyújtanak, amelyek a Pálosoknál a 33-as járatokra közvetlen átszállást biztosítanak. Az intézkedéssel összefüggésben a 33-as vonalon az indulási időpontok módosulnak.

Az időszakra vonatkozóan a fel nem sorolt vonalak menetrendje nem változik.

17:00-tól hajnali 4:00 óráig:

Nem változik a menetrend.

Szombat (szabadnap)

Nem változik a menetrend.

Vasárnap (munkaszüneti nap)

Az 1-es, a 30-as és a 130-as vonalon szombati (szabadnapi) menetrend szerint közlekednek az autóbuszok.

A fel nem sorolt vonalak menetrendjében nem történik változás.

A részletes menetrendek és a menetrendfüzet a http://tukebusz.hu/ oldalon, valamint az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el.

Pécs, 2020. április 22.

Pályázat vezérigazgatói munkakör betöltésére

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
(cégjegyzékszáma: 02 10 060367, székhelye: 7634 Pécs, Nyugati ipari út 8.) vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2021. április 22.

Óvatos újranyitás – nyitnak az óvodák, a bölcsődék, az alsó tagozatos iskolások is visszamehetnek a tantermekbe

A Tüke Busz Zrt. az általános iskola alsó tagozatainak részleges tantermi oktatásának a bevezetése és az esti utasforgalom élénkülése miatt 2021. április 19-én, hétfőn menetrendi módosítást vezet be, valamint a reggeli és a délutáni csúcsidőben kismértékben növelte a járatai számát. Társaságunk továbbra is folyamatosan nyomon követi az utasforgalom alakulását és szükség esetén módosítja a menetrendet. Az április 19-étől munkanapokon a megszokottnál több tartalék autóbusz áll készenlétben és amennyiben az utasforgalom azt indokolja, a rásegítő járatok közlekednek.
2021. április 16.

Menetrendi módosítás

A Tüke Busz Zrt. a kiértékelt utasforgalmi adatok alapján 2021. április 2-a, péntektől módosítja a pécsi autóbuszok menetrendjét.
2021. április 01.

Első ajtók lezárása

Ismét lezárja az autóbuszok első ajtaját a Tüke Busz Zrt.
2021. április 01.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv