Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Segítsük egymást a fel-és leszállásban!
Jellemzően időjárási helyzet, pl. viharos szél és hirtelen keletkezett zivatar során lehulló nagy mennyiségű eső is indokolhatja, ha az autóbuszmegállókban a járművezetők az autóbuszok hátsó ajtóit az elsővel azonos időben nyitják ki az utasok számára. A járművek ajtajának egyszerre, egyidőben történő nyitását indokolhatja a tanév ideje alatt, iskolai napokon a forgalmi helyzet is: a menetrend betartásának érdekében az autóbuszvezetőnek van lehetőségük mérlegelni, és így eltérni az első ajtós felszállási rend alkalmazásától - az induló és végállomások kivételével - 6.30 és 8.00 óra között. Az érvényes bérlettel rendelkező utasok - kizárólag ebben az esetben - a hátsó ajtóknál is felszállhatnak.

A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata és az utazási feltételek is rögzíti az autóbuszokra történő felszállás rendjét.
A társaság megerősíti, hogy az elsőajtós felszállási rend szerint az autóbuszokra fő szabályként továbbra is az első ajtónál kell felszállni, míg pl. a kerekesszékkel és a babakocsival közlekedő utasok számára a kijelölt (második) ajtónál van erre lehetőség. A Tüke Busz Zrt azt kéri utasaitól, hogy leszálláshoz mindenképpen a hátsó ajtókat vegyék igénybe: ezzel új felszálló utastársaikat segítik, akik így gyorsabban és könnyebben találnak akár álló, akár ülőhelyet maguknak az autóbuszon.

Az utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni a jármű vezetőjének. A papír alapú, előre váltott, vagy az autóbuszvezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtajánál, vagy az autóbuszvezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell. A társaság felhívja utasai figyelmét, hogy a hátsó ajtóknál található jegykezelők csak egyedi esetekben (pl. babakocsival történő utazás) használhatóak.

A társaság azt kéri, legyünk figyelemmel egymásra utazásunk során és segítsük utastársainkat a fel-és leszállásban!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. március 31.


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv