Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Sikeres bérmegállapodás a Tüke Busz Zrt.-nél
A mai napon megszületett a bérmegállapodás a Tüke Busz Zrt. vezetősége és a Független Demokratikus Szakszervezet képviselői között.
Az egyeztetések során a Tüke Busz Zrt. vezetése olyan megállapodás aláírását kívánta elérni, amely mind a Munkavállalók, mind pedig a Munkáltató érdekeit és pénzügyi lehetőségeit szem előtt tartva, kompromisszumokkal, ugyanakkor megnyugtató eredményekkel zárja a tárgyalásokat. A Tüke Busz Zrt. álláspontja szerint ez a törekvés sikeres volt.

A felek egyeztető tárgyalásokat folytattak a munkáltatónál foglalkoztatott munkavállalók bérfejlesztésével kapcsolatban, mely kapcsán közösen március 21-én az alábbi bérfejlesztésben állapodtak meg 2022. január 1. napjára visszamenőleg:


  • Az autóbuszvezetőknél a bruttó alapórabér vonatkozásában 10,67 % béremelésre kerül sor, azaz az alapbér: bruttó 1 265,- Ft/óra díjról bruttó 1400,- Ft/óra díjra emelkedik, az alapbéren felül a bérkiegészítés elemei változatlanok maradnak.
  • Egyéb állomány tekintetében egységesen - a 703/2021 (XII.15.) számú Kormányrendelet előírásain felül - ezen állomány bértömegére vetített 8 %-os béremelésre kerül sor, melynek felosztása a Munkáltató döntése alapján történik.
  • Felek akként rendelkeznek, hogy jelen megállapodás a kifizetés napjakor a munkáltatóval munkaviszonyban álló valamennyi munkavállalóra kiterjed.


A Tüke Busz Zrt. úgy véli, hogy a bérmegállapodás nemcsak a fizetések és a juttatások terén ad biztos, kiszámítható és tervezhető jövőképet a munkavállalók számára, hanem felelős vállalati magatartásával hozzájárul ahhoz, hogy a társaság dolgozói is megbízható, stabil munkahelyként tekintsenek Pécs városának egyik meghatározó munkáltatójára.
A Tüke Busz Zrt. közleményében hangsúlyozza: továbbra is, hosszútávon számít a társaságnál dolgozó munkavállalók kitartó és felelősségteljes munkájára, akik a koronavírus járványveszély ideje alatt is minden megtettek annak érdekében, hogy a Pécs közösségi közlekedése megbízható szolgáltatásként legyen elérhető a városban.Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. március 21.

« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv