Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Szeptember 1-jétől változik a menetrend, újra nyit a PTE menetjegy-és bérletpénztár
A 2021/22 tanévhez kapcsolódó, őszi menetrend bevezetése:

Pécs város közösségi közlekedésében változik a menetrend:

2021. szeptember 1-jétől (szerda) a tanítási időszakra érvényes őszi menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz Zrt. járatai.
Figyelemmel arra, hogy az alap és középfokú oktatási intézményekben, valamint a felsőoktatásban is hagyományos, jelenléti oktatással indul a tanév, és lecsökkent az otthonról végzett (home office) munkavégzések száma is, így a menetrend kisebb eltérésekkel a 2020. szeptemberében és októberében érvényes menetrenddel közel megegyező tartalmú.

A szeptembertől érvényes részletes menetrendek és a menetrendfüzet a társaság weboldalán, valamint szeptember 1-jétől az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el.

A Szigeti út teljes megnyitásával az őszi menetrend idején már újra az eredeti útvonalon közlekednek a 25, 26, 27, 28, 29-es jelzésű) autóbuszok.

A társaság arra kéri utasait, hogy a szeptember 1-jén bevezetésre kerülő menetrenddel kapcsolatban előzetesen feltétlenül tájékozódjanak a járatok új indulási időpontjáról, amely megkönnyíti a munkába és iskolába történő időbeni eljutást. A Tüke Busz Zrt. arra számít, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódva többen indulnak útnak a városban autóval és kerékpárral is, így a társaság fokozott türelmet, óvatosságot és odafigyelést kér minden városban közlekedőtől.

Segítsük egymást az utakon!


Szeptember 1-jétől újra üzemel a PTE jegypénztár:
Újra lehet menetjegyet és bérletet váltani a PTE BTK TTK Aula menetjegy-és jegypénztárban 2021. szeptember 1-jétől.
Nyitva tartás:
Minden hónap 1-jétől 7-éig (szeptember – június hónapok között)
Munkanapokon: 7.30 – 16.30


Bérletek érvényessége:
Az iskolakezdés zavartalan biztosítása és megkönnyítése érdekében a Tüke Busz Zrt. szeptember hónapra érvényes valamennyi, összvonalas típusú bérletét 2021. augusztus 27-étől már elfogadja a helyi járatú autóbuszokon történő utazáskor.
A nyári időszakhoz képest a jelenléti oktatás beindulásával szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények, így az intézkedés elősegíti a pénztárakban a várakozási idő csökkenését, és biztosítja az utasok színvonalasabb kiszolgálását.
A társaság szerint a szeptemberi bérletek korábbi érvényességi idejének biztosításával tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válik a bérletváltás a tanévkezdéshez kapcsolódó napokban.


Az augusztus havi bérletek szeptember 5-én, éjfélig érvényesek utazásra.
Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít utazásra.

A társaság felhívja utasai figyelmét, hogy a bérletezési időszak végéig, azaz - 2021. szeptember 7-éig - a társaság időszakos nyitva tartás szerint üzemelő jegypénztáraiban is megvásárolhatók a bérletek.

2021. szeptember 7-ét követően ismét az állandó nyitva tartás szerint üzemelő jegypénztárakban, a MÁV Menetjegyirodában, valamint a Vasútállomás, Utascentrumában lehet a helyi járatokra érvényes bérletet vásárolni.


Maszk használata a helyi járatokon:
Bár jogszabály szerint a közösségi közlekedés használatakor jelenleg nem kötelező a maszk viselése, a Tüke Busz Zrt. azt javasolja és ajánlja utasainak, hogy aki szeretné, viselje a szájat és orrot eltakaró maszkot a pécsi helyi járatú autóbuszokon.
A társaság kiadott közleményében arra emlékeztet: a járványügyi szabályok betartása és egyéni döntés alapján a maszk viselése az egészség megőrzésében fontos tényező lehet, így ügyintézéskor az ügyfélszolgálati irodában, valamint a bérlet, menetjegy vásárlásakor a bérletpénztárakban is előnyös lehet a védőeszköz használata.


Vigyázzunk magunkra és egymásra a jövőben is!


Tüke Busz Zrt.
2020. augusztus 30.


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv