2021. március 1-jén 8.00 órától, ivóvíz közműrekonstrukció miatt - 2021. augusztus 31-éig - lezárják az átmenő forgalom elől a Szigeti út Tüzér utca és Szántó Kovács János utca közötti szakaszát.

A fentiek miatt a 25-ös, 26-os, 27-es, 27Y jelzésű, 28-as, 28A jelzésű, 28Y jelzésű és 29-es autóbuszok az alábbi útvonalon közlekednek:


Uránvárosból a belváros felé:
Uránváros autóbusz-állomás után az autóbuszok a Nendtvich Andor út – Tüzér utca útvonalon, majd az Egyetemváros megállótól az eredeti útvonalon közlekednek.
Kimaradó megálló: Szigeti út/Szántó Kovács J. utca és Gyümölcs utca.
Terelőúton megálló: Nendtvich Andor út/Páfrány utca, Nendtvich Andor út/Ybl Miklós utca, Tüzér utca/ Nendtvich Andor út.

Belvárosból Uránváros felé:
Egyetemváros megálló után az autóbuszok a Tüzér utca – Nendtvich Andor út – Uránváros autóbusz-állomás útvonalon közlekednek.
Kimaradó megálló: Gyümölcs utca, Szigeti út/Szántó Kovács J. utca.
Terelőúton megálló: Tüzér utca/ Nendtvich Andor út, Nendtvich Andor út/Ybl Miklós utca.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tüke Busz Zrt.
2021. február 22.Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Forgalmi hírek

Új, 52-es járat indul a Matro Kft-hez

2021. március 3-ától közlekedik az új, 52-es járatunk a Fagyöngy utca és az Időjós út között.
2021. március 01.

Közmű rekonstrukció a Szigeti úton

2021. március 1-jén 8.00 órától, ivóvíz közműrekonstrukció miatt - 2021. augusztus 31-éig - lezárják az átmenő forgalom elől a Szigeti út Tüzér utca és Szántó Kovács János utca közötti szakaszát.
2021. február 22.

Teljes útzár az Ifjúság útján

2021. február 13-án 8.00 órától 14.00 óráig az „Ifjúság útja” elnevezésű megállók, valamint az Ifjúság útja egy szakasza lezárásra kerül.
2021. február 12.

Közlekedési információk - télies időjárás

2021.01.10-én 21:40 órától a Tüke Busz Zrt. valamennyi járata teljes útvonalon közlekedik.
2021. január 10.

Hírek

Tájékoztató


2020/21 tanévhez kapcsolódó, őszi menetrend bevezetése:


Hagyományos, tantermi oktatással indul a 2020/21-es tanév Pécsett, így a város közösségi közlekedésében 2020. szeptember 1-jétől (kedd) a tanítási időszakra érvényes őszi menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz Zrt. járatai. A 2020/21-es tanév első napjától a pécsi helyi járatokon érvényes menetrend a járványveszély kihirdetését, tehát a 2020. március 17-ét megelőző időszakban alkalmazott menetrendet jelenti, az azt követő időszakban hozott - egyes cégek műszakrendjéhez igazodó - módosítások átvezetésével.
A szeptembertől érvényes részletes menetrendek és a menetrendfüzet a http://tukebusz.hu/ oldalon, valamint szeptember 1-jétől az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el.
https://mobilitas.biokom.hu/docs/20200901_menetrend.pdf?2


Orrot, szájat eltakaró eszköz viselése a pécsi közösségi közlekedésben:
A korábbi közleményeinket itt is megerősítve felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI.17.) Korm.rendelet alapján a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével a tömegközlekedési eszközökön, - így a pécsi autóbuszokon is - a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) kell viselni. Az üzletszabályzatunk III.1 pontja alapján a társaság a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a megkezdett utazás esetén az utazásból kizárhatja, amennyiben az magatartásával vagy állapotával saját vagy utastársai egészségét veszélyezteti. A kormányrendelet alapján elrendelt szájat és orrot eltakaró eszköz viselésére ez értelemszerűen kiterjed, mivel annak elsődleges célja az utasok egészségének védelme. Ennek be nem tartása a hatóság részéről szabálysértési eljárást vonhat maga után. A szabályokat be nem tartó utasokat a Tüke Busz Zrt. munkatársa elsődlegesen figyelmezteti a maszk vagy egyéb arcot eltakaró eszköz használatára, azonban végső soron az utazásból történő kizárás is felmerülhet. Amennyiben hatóság (közterület felügyelő, rendőr) észleli a szabályok be nem tartását, úgy szabálysértési bírság kiszabására is sor kerülhet.


Augusztusi bérletek érvényessége, szeptemberi bérletek érvényességének kezdete:
A Tüke Busz Zrt. szeptember hónapra érvényes havi bérletei augusztus 29-étől válthatók meg a menetjegy-és bérletpénztárakban, utazási célra 2020. szeptember 1. napjától érvényesek.
Az augusztus havi bérletek szeptember 5-én, éjfélig érvényesek utazásra.
A 30 napos bérletek továbbra is tetszőleges kezdőnappal válthatóak, a bérleten feltüntetett időponttól 30 napon át, illetve az azt követő napon 04.00 óráig érvényesek utazásra.
Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít utazásra.


Diákigazolványok érvényessége:
Az utazási kedvezményekre és kedvezőbb árú bérletek váltására jogosító, a 2020. március 12. – 2020. július 3. között lejárt, illetve lejáró okmányokat, igazolásokat, igazolványokat, függetlenül attól, hogy azokat Hatóság állította-e ki, a Tüke Busz Zrt. 2020. december 15. napjáig továbbra is elfogadja.


A fentiek kiterjednek a Tüke Busz Zrt. Üzletszabályzata szerinti, a járványügyi veszélyhelyzet ideje vagy annak megszűnését követő 15 napban lejárt, vagy lejáró:
• a 85/2007. (IV.25.) Korm. rendelet szerinti korlátlan számú díjmentes utazásra jogosító igazolások, igazolványok,
• diákigazolványok és azokat helyettesítő igazolások.
Vigyázzunk egymásra!
Tüke Busz Zrt.
2020. augusztus 27.« vissza

Hírek

Tájékoztató

A Kormány 27/2021. (I. 29) Korm. rendeletében 2021. február 8. napjától veszélyhelyzetet hirdet ki Magyarországra az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása kapcsán, egyúttal a veszélyhelyzetben hozott 2021. február 8. napjáig érvényes rendkívüli intézkedéseket a meglévő kötelezettségek változatlanul hagyásával továbbra is fenntartja.
2021. február 04.

Bővül a veszélyhelyzet idején ingyenesen utazók köre

Bővült azoknak az utazóknak a köre, akik a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején térítésmentesen vehetik igénybe a közösségi közlekedést, így Pécsett a Tüke Busz Zrt. járatait.
2020. december 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv