2020. december 2-án és 3-án 8.00 órától 15.00 óráig aszfaltozási munkálatokat végeznek Puskin téren.


Ezért az autóbuszok az alábbi terelőútvonalon közlekednek a Dózsa György utca irányába:

Budai Állomás – Zsolnay Vilmos út – Engel János utca – Vadász utca – Dózsa György utca forduló, majd eredeti útvonalon tovább.

Kimaradó megálló: Gyárvárosi templom (LIDL). Ideiglenes megálló: Gyárvárosi templom (Zsolnay Vilmos út).


Megértésüket köszönjük!

Tüke Busz Zrt.
2020. december 1.Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Forgalmi hírek

Forgalomkorlátozás a Puskin téren

2020. december 2-án és 3-án 8.00 órától 15.00 óráig aszfaltozási munkálatokat végeznek Puskin téren.
2020. december 01.

Megváltozik az autóbuszok 20 óra utáni menetrendje 2020. november 20-ától

A mért utasforgalmi adatok alapján a Tüke Busz Zrt. az esti és éjszakai járatainak menetrendjét 2020. november 20-tól, péntektől módosítja. A 20 és 21 óra közötti esti időszakban a megszokottnál ritkábban közlekednek majd a járatok. A csökkentett menetrend legfontosabb változása a kertvárosi járatokat érinti: 21 óra után már csak a 973-as jelzésű, éjszakai járatok közlekednek a déli városrészbe. A keleti és nyugati városrész fő buszvonalain a megszokottnál kevesebb járat szállítja az utasokat.
2020. november 19.

Útlezárás a Jurisics Miklós utcában

Gázszivárgás hibaelhárítási munkák miatt 2020. november 4-én 8:30-tól (előreláthatóan november 9-én üzemkezdetig) teljes szélességében lezárásra kerül a Jurisics Miklós utca a Fejér Lipót utcai kereszteződéstől északra. Ezért az érintett (31, 32, 32Y, 34Y, 35Y, 36, 932) járatok terelőútvonalon közlekednek.
2020. november 03.

Mindenszentek közlekedési rendje

Mindenszentek és halottak napján – a várhatóan növekvő utasforgalom miatt – 2020. október 31-én és november 1-jén a Pécsi Köztemetőt érintő járatainkat az alábbiak szerint közlekedtetjük:
2020. október 29.

Hírek

Tájékoztató


2020/21 tanévhez kapcsolódó, őszi menetrend bevezetése:


Hagyományos, tantermi oktatással indul a 2020/21-es tanév Pécsett, így a város közösségi közlekedésében 2020. szeptember 1-jétől (kedd) a tanítási időszakra érvényes őszi menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz Zrt. járatai. A 2020/21-es tanév első napjától a pécsi helyi járatokon érvényes menetrend a járványveszély kihirdetését, tehát a 2020. március 17-ét megelőző időszakban alkalmazott menetrendet jelenti, az azt követő időszakban hozott - egyes cégek műszakrendjéhez igazodó - módosítások átvezetésével.
A szeptembertől érvényes részletes menetrendek és a menetrendfüzet a http://tukebusz.hu/ oldalon, valamint szeptember 1-jétől az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el.
https://mobilitas.biokom.hu/docs/20200901_menetrend.pdf?2


Orrot, szájat eltakaró eszköz viselése a pécsi közösségi közlekedésben:
A korábbi közleményeinket itt is megerősítve felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI.17.) Korm.rendelet alapján a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével a tömegközlekedési eszközökön, - így a pécsi autóbuszokon is - a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) kell viselni. Az üzletszabályzatunk III.1 pontja alapján a társaság a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a megkezdett utazás esetén az utazásból kizárhatja, amennyiben az magatartásával vagy állapotával saját vagy utastársai egészségét veszélyezteti. A kormányrendelet alapján elrendelt szájat és orrot eltakaró eszköz viselésére ez értelemszerűen kiterjed, mivel annak elsődleges célja az utasok egészségének védelme. Ennek be nem tartása a hatóság részéről szabálysértési eljárást vonhat maga után. A szabályokat be nem tartó utasokat a Tüke Busz Zrt. munkatársa elsődlegesen figyelmezteti a maszk vagy egyéb arcot eltakaró eszköz használatára, azonban végső soron az utazásból történő kizárás is felmerülhet. Amennyiben hatóság (közterület felügyelő, rendőr) észleli a szabályok be nem tartását, úgy szabálysértési bírság kiszabására is sor kerülhet.


Augusztusi bérletek érvényessége, szeptemberi bérletek érvényességének kezdete:
A Tüke Busz Zrt. szeptember hónapra érvényes havi bérletei augusztus 29-étől válthatók meg a menetjegy-és bérletpénztárakban, utazási célra 2020. szeptember 1. napjától érvényesek.
Az augusztus havi bérletek szeptember 5-én, éjfélig érvényesek utazásra.
A 30 napos bérletek továbbra is tetszőleges kezdőnappal válthatóak, a bérleten feltüntetett időponttól 30 napon át, illetve az azt követő napon 04.00 óráig érvényesek utazásra.
Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít utazásra.


Diákigazolványok érvényessége:
Az utazási kedvezményekre és kedvezőbb árú bérletek váltására jogosító, a 2020. március 12. – 2020. július 3. között lejárt, illetve lejáró okmányokat, igazolásokat, igazolványokat, függetlenül attól, hogy azokat Hatóság állította-e ki, a Tüke Busz Zrt. 2020. december 15. napjáig továbbra is elfogadja.


A fentiek kiterjednek a Tüke Busz Zrt. Üzletszabályzata szerinti, a járványügyi veszélyhelyzet ideje vagy annak megszűnését követő 15 napban lejárt, vagy lejáró:
• a 85/2007. (IV.25.) Korm. rendelet szerinti korlátlan számú díjmentes utazásra jogosító igazolások, igazolványok,
• diákigazolványok és azokat helyettesítő igazolások.
Vigyázzunk egymásra!
Tüke Busz Zrt.
2020. augusztus 27.« vissza

Hírek

Újraindult az Egészségügyi Dolgozói Járat

A járatok Kertváros és a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között, a korábban megszokottnál sűrűbben közlekednek, és menetrendjük a reggel 6 és 7, valamint a délután 18 és 19 órai műszakváltáshoz igazodik.
2020. november 25.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv