Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Tájékoztató a Baranya Megyei Kormányhivatal által jóváhagyott járatsűrítési tervről
A 2020. november 4. napján hatályba lépett, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó tovább védelmi intézkedésekről szóló 479/2020 (XI.3.) kormányrendelet 6. § (1)-(2) bekezdései szerinti járatsűrítési tervet a Tüke Busz Zrt. határidőre megküldte a Kormányhivatal részére. A Tüke Busz Zrt. járatsűrítési tervét a Kományhivatal 2020. november 11-én jóváhagyta.

A veszélyhelyzet idején a védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10) kormányrendelet (484/2020.XI.10, valamint a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményével kapcsolatban megjelent 486/2020.(XI.10.) kormányrendelet hatására az utasforgalom visszaesésével kell számolni.

Egy járaton már a rendeletet megelőzően is történt sűrítés, melyet a Tüke Busz Zrt. továbbra is fenntart. Az uránvárosi autóbusz pályaudvarról egyes járatok esetében további tartalék járművek vezénylésére is sor kerül, ezek az autóbuszok rásegítő járatként - elsősorban a 2-es és 4-es autóbuszok vonalán - az utasforgalom függvényében kerülnek indításra.

Társaságunk 15 járműre szerelt utasszámláló kamera segítségével gyűjt adatokat a járművek kihasználtságáról. Az utasszámok alapján a jelenleg érvényben lévő őszi menetrendhez képest az utazási igényekre is figyelemmel nem indokolt további járatbővítést tartalmazó menetrendet bevezetni. A kormányzati intézkedések alapján a járatok kihasználtságának csökkentésére lehet számítani.

A nagyobb munkáltatók irányába a már korábban bevezetett járatsűrítést fenntartjuk, illetve vizsgáljuk a nagyobb foglalkoztatók felé közlekedő járatainkat, s amennyiben a járatok utasszáma indokolja, kapacitásbővítéssel növeljük az indított járatok számát.

Fentieken túl a Tüke Busz Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a PTE Klinikai Központjával. Az utazási igényeket követő felmérés alapján szükség szerint társaságunk újra elindítja dedikált „Egészségügyi Dolgozói Járatát” a jelenlegi menetrenden felüli járatként.

Azok a munkavállalók, akik este 8 óra után indulnak otthonukba a munkahelyükről vagy munkájuk este 8 óra után kezdődik, a Tüke Busz Zrt. járataival továbbra is a megszokott menetrend szerint utazhatnak. Amennyiben indokolt, a Tüke Busz Zrt. az utasforgalom függvényében módosítja menetrendjét, melyről azt megelőzően tájékoztatást ad. A menetrenddel kapcsolatos változásokkal kapcsolatosan kérjük, hogy kövessék a honlapunkon megjelenő információkat!
Pécs, 2020. november 13.
Tüke Busz Zrt.


« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv