Megsüllyedt útburkolatot javítanak a Magaslati úton április 23-26. között. A javítási és aszfaltozási munkák miatt a Magaslati út 33. előtt mintegy 10 méter hosszan teljes szélességben lezárják az utat, az érintett szakasz a munkálatok idejére a Gergely utca és a Szőlő utca felől is zsákutca lesz.

Április 23-án, pénteken 8.00 órától április 26-án, hétfőn 15 óráig a 33-as járatok a Főpályaudvarról 5 perccel később indulnak és csak a Pálosokig közlekednek, majd a menetrendben meghirdetett időpontban indulnak vissza a Főpályaudvarra.


Munkanapokon a Szanatóriumból 6:28-kor, 6:58-kor és 7:28-kor induló 34-es járatok hétfőn nem térnek be a Tettye, Havi-hegyi útra.
A 21:40-kor és 22:40-kor induló 34Y járatok utazási igény esetén sem térnek be a Tettye, Havi-hegyi útra.


A 32Y jelzésű járatok szintén 5 perccel később indulnak a Főpályaudvarról és a Pálosoktól a menetrend szerinti időpontban indulnak tovább.

Kimaradó megállók: Gergely utca/Szőlő utca, Tettye tér és Tettye, Havihegyi út.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tüke Busz Zrt.
2021. április 21.
Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Forgalmi hírek

Teljes útzár a Magaslati úton

Megsüllyedt útburkolatot javítanak a Magaslati úton április 23-26. között. A javítási és aszfaltozási munkák miatt a Magaslati út 33. előtt mintegy 10 méter hosszan teljes szélességben lezárják az utat, az érintett szakasz a munkálatok idejére a Gergely utca és a Szőlő utca felől is zsákutca lesz.
2021. április 21.

Forgalomkorlátozás Somogyban

2021. április 21-én 9.00 és 11.30 óra között útjavítási munkálatokat végeznek a Somogy utcában, ezért teljes szélességében lezárásra kerül.
2021. április 20.

Szombattól ismét közlekedik 1-es járat 22.00 óra után

2021. április 10-étől ismét közlekednek az Uránvárosból 22.17 és 22.50 órakor induló 1-es járatok.
2021. április 10.

Gázvezeték-rekonstrukciós munkák a Jurisics Miklós utcában

Gázvezeték-rekonstrukciós munka miatt 2021. április 6-án, kedden 8 órától (várhatóan 7 hét időtartamra) teljes szélességében lezárásra kerül a Jurisics Miklós utca I. ütemben a Fejér Lipót utcai kereszteződéstől északra, majd II. ütemben a Fejér Lipót utcai csomóponttól délre. Ezért az érintett (32, 32Y, 34Y, 35Y, 932) autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek.
2021. április 01.

Hírek

Tájékoztató a lejáró utazási igazolványok érvényességéről és a maszkviselés szabályairól


Meghosszabbítja a lejáró utazási igazolványok érvényességét a Tüke Busz Zrt:


A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a Tüke Busz Zrt. meghosszabbítja a 2020. november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.

A közszolgáltatási utazási kedvezményre jogosító, a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt igazolvány, igazolás, utalvány (a Magyar Államkincstár által, valamint a mentősök, kisgyermekesek, polgárőrök, nyugdíjasok részére kiadott hatósági igazolások, tanulói vagy nyugdíjas kedvezményre jogosító igazolványok) az 500/2020 (XI.13.) kormányrendelet szerint elfogadhatók a második veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig.

A fentiek kiterjednek a Tüke Busz Zrt. Üzletszabályzata szerint:
* a 85/2007. (IV.25.) Korm. rendelet szerinti korlátlan számú díjmentes utazásra jogosító igazolások, igazolványok,
* a diákigazolványok és azokat helyettesítő igazolások,
* a nyugdíjas bérlet váltására jogosító igazolások, igazolványok,
* a polgárőr bérlet váltására jogosító igazolvány,
* a kisgyermekes és szociális bérlet váltására jogosító igazolások, hatósági határozatok, hatósági bizonyítványok, valamint
* a mentős bérlet váltására jogosító igazolvány
utazási jogosultság igazolása, illetve bérletváltás során történő elfogadására.

A diákigazolványok és az ezeket helyettesítő igazolások esetében a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig az utazási kedvezményt igazoló, kedvezményre való jogosultságot az alábbiak szerint fogadjuk el társaságunk járatain:
az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII.30.) kormányrendelet 12. §-a szerinti igazolásokat abban az esetben is,
> ha azok nyomtatott pecsétet tartalmaznak, vagy
> ha azok aláírást, pecsétet nem tartalmaznak.
> a 2019/2020. tanév I. féléves felsőoktatási érvényesítő matricával ellátott diákigazolványokat,
> a 2019/2020. tanév II. féléves felsőoktatási érvényesítő matricával ellátott diákigazolványokat,
> a 2019/2020. tanév köznevelési érvényesítő matricával ellátott diákigazolványokat,
> a 2020/2021. tanév I. féléves felsőoktatási érvényesítő matricával ellátott diákigazolványokat,
> a 2020/2021. tanév köznevelési érvényesítő matricájával ellátott diákigazolványokat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utazási kedvezményekre és kedvezőbb árú bérletek váltására jogosító, a 2020. március 12. – 2020. július 3. között lejárt okmányokat, igazolásokat, igazolványokat a Tüke Busz Zrt. eredetileg 2020. december 15. napjáig, a hivatkozott kormányrendelet alapján azonban a második veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig fogadja el.


Maszkviselés szabályai az 510/2020 (XI.19.) kormányrendelet alapján:


A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön, így Pécs helyi járatú autóbuszain orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és szájat folyamatosan elfedje. A maszkviselés szabályaira vonatkozó kormányrendelet módosult: az 5 510/2020 (XI.19) kormányrendelet alapján az autizmus spektrumzavarral élő személy
a) a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított
aa) tagsági igazolvánnyal,
ab) a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal,
b) orvosi igazolással
igazolhatja állapotát.

A Tüke Busz Zrt. továbbra is köteles gondoskodni arról, hogy az autóbuszokon tartózkodók a maszkot az előírásoknak megfelelően, szabályosan viseljék. Ennek érdekében a vonatkozó szabályozás megsértése esetén intézkedéseket, szankciókat alkalmazhat. Az autóbuszokon maszk nélkül utazó vagy a maszkot nem az előírásoknak megfelelő módon viselő utassal szemben a társaság a viteldíjon felüli (pótdíj) megfizetésére kötelezi.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2020. november 23.

« vissza

Hírek

Óvatos újranyitás – nyitnak az óvodák, a bölcsődék, az alsó tagozatos iskolások is visszamehetnek a tantermekbe

A Tüke Busz Zrt. az általános iskola alsó tagozatainak részleges tantermi oktatásának a bevezetése és az esti utasforgalom élénkülése miatt 2021. április 19-én, hétfőn menetrendi módosítást vezet be, valamint a reggeli és a délutáni csúcsidőben kismértékben növelte a járatai számát. Társaságunk továbbra is folyamatosan nyomon követi az utasforgalom alakulását és szükség esetén módosítja a menetrendet. Az április 19-étől munkanapokon a megszokottnál több tartalék autóbusz áll készenlétben és amennyiben az utasforgalom azt indokolja, a rásegítő járatok közlekednek.
2021. április 16.

Menetrendi módosítás

A Tüke Busz Zrt. a kiértékelt utasforgalmi adatok alapján 2021. április 2-a, péntektől módosítja a pécsi autóbuszok menetrendjét.
2021. április 01.

Első ajtók lezárása

Ismét lezárja az autóbuszok első ajtaját a Tüke Busz Zrt.
2021. április 01.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv