• Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Társaságunkról

Történetünk


A Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Tüke Busz Zrt.) 100%-os önkormányzati tulajdonú cég, melynek fő tevékenysége a Városi, elővárosi szárazföldi személyszállítás (TEÁOR 4931) Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén.

Az önkormányzatok számára törvényi kötelezettség – 2004. évi XXXIII. törvény az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról - a közszolgáltatási szerződés megkötése. A Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. február 23-án írta alá a közszolgáltatási szerződést, amely 2012. április 1-től hatályos és 5 évre szól.

A Tüke Busz Zrt. által üzemeltetett, az európai uniós környezeti normáknak megfelelő autóbusz-állomány jelenleg 176 db autóbuszból áll. Ma Pécsett 35 db Credo, 8 db Volvo, 12 db VDL, 28 db Ikarus, 90 db Mercedes, ill. 3 db Van Hool gyártmányú autóbusz szállítja az utasokat a 162,05 km hosszúságú vonalhálózaton.

A társaság fő célkitűzése: ügyfélközpontú, utasbarát, minőségi szolgáltatás biztosítása, a folyamatos megújulás jegyében.

A Tüke Busz Zrt. kiemelt figyelmet fordít az utasok megfelelő tájékoztatására, ezért a Belvárosban, egy jól megközelíthető helyen, a Millennium Üzletház földszintjén található a társaság ügyfélszolgálati irodája, ahol az utasok információt kaphatnak az utazással, menetrendváltozással, biztosítással, utazási feltételekkel kapcsolatosan.

A korszerűbb és kényelmesebb utazási feltételek biztosítása érdekében a Tüke Busz Zrt. – a hagyományos papír alapú menetjegy és bérlet mellett - lehetőséget biztosít mobiljegy és bérlet vásárlására is utasainak.

Az időalapú elektronikus menetjegy mobiltelefon segítségével bárhol váltható, érvényességének időtartama alatt többszöri utazásra is alkalmas. Lehetőség van a havi bérletek elektronikus úton való megvásárlására is, melyek ára és érvényességi ideje megegyezik az azonos típusú papír alapú bérletek árával és érvényességével. A mobiljegy és bérlet kényelmes, gyors, igazi ügyfélbarát szolgáltatás. A Pécsre érkező külföldi látogatók érdekében a szolgáltatás angol és német nyelven is elérhető.


« vissza

Aktuális hírek

A Tüke Busz Zrt. menetjegyeinek érvényességéről

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét arra, hogy a Tüke Busz Zrt. logójával ellátott, 2015. december 31-e előtt forgalmazott menetjegyek nem érvényesek, utazásra nem használhatók. 2017. január 1-től a pécsi helyi járatokon kizárólag a BIOKOM Nonprofit Kft. által forgalmazott, a Társaság cégjelzésével ellátott menetjegyek érvényesíthetők.
2017. január 19.

Színvonalas felelősfoglalkoztató pályázatáért kapott elismerő oklevelet a Tüke Busz Zrt. Budapesten

Színvonalas felelősfoglalkoztató pályázatáért kapott elismerő oklevelet a Tüke Busz Zrt. Budapesten.
2016. november 25.

Ügyfélszolgálati iroda megszűnése

A Tüke Busz Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt Ügyfeleit, hogy Rákóczi út.60. sz. alatti Ügyfélkapcsolati Irodája bezár.
2016. július 25.
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház POSZT 2016 Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum Europa Cantat Pécs EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv

Pályázatok