Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy
Szolgáltatások
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Új elektromos autóbuszok érkeznek Pécsre, ma aláírták a 8 jármű adásvételi szerződését
Sikeresen lezárult a 8 pécsi elektromos autóbusz közbeszerzési tendere, az adásvételi szerződést ünnepélyes keretek között ma írták alá a Pécsett: újabb 8 elektromos autóbusszal bővül a pécsi autóbuszflotta a Zöld Busz Program részeként.


A győztes ajánlattevő, az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. képviseletében Uray Dóra ügyvezető és Kerezsi Róbert cégvezető, az Inter Traction Electrics Kft. részéről dr. Tenk Gábor és Lassu Péter ügyvezetők, a Tüke Busz Zrt. részéről Bánkuti István, a társaság Igazgatóságának elnöke írta alá a 8 db alacsonypadlós, 12 méter hosszú, városi elektromos szóló autóbusz adásvételi szerződését.

Az önkormányzati tulajdonú pécsi busztársaság még januárban írta ki a pályázatot 8 darab új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező, szóló városi autóbusz és a hozzá kapcsolódó töltési infrastruktúra beszerzésére vonatkozó eljárásra. A társaság felhívására érkezett ajánlatok közül 4 pályázat érkezett az ajánlattételi határidőig, ez alapján az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. lett a tender nyertese: nettó 1 519 974 800 forint értékű ajánlatával nyerte el a járművek és a töltőberendezések szállítási jogát.

* Az autóbuszok darabonkénti vételára töltőberendezéssel együtt nettó 190 millió forint.
* A megajánlott Mercedes Benz eCitaro típusú autóbusz hatótávolsága a fogyasztásmérések alapján folyamatos üzem mellett meghaladja a minimális 250 km-es értéket, egyetlen feltöltéssel 315 km-t is képes megtenni.
* Az autóbusz 12 m hosszú, 2-2-2 ajtókiosztású jármű, 74 utast tud a fedélzetén szállítani.
* A Mercedes-Benz eCitaro járműve utasvédelmi és biztonságtechnikai funkciókat tekintve is kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik: így az aktív ütközés-és gyalogosvédelem, a vészfékasszisztens, az elektronikus billegés-és bólintáscsillapítás, a távműködtetésű előretemperálás, ENSZ-EGB 66.02-es borulásvédelmi, valamint az ENSZ-EGB 118-as tűzvédelmi előírások teljesítése.
* Az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft.-nek a teljes, 8 járműből álló flottát és a kapcsolódó szolgáltatásokat a szerződés aláírásától számított 250 napon belül kell teljesítenie.

A járművek és az infrastruktúra beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium 70%-os intenzitással támogatja a Zöld Busz Program részeként.
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. április 20.

« vissza

Hírek

Vezérigazgatói álláspályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói munkakörének betöltésére.
2022. június 17.

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv