Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

A Közlekedési Kultúra Napjára készül a közlekedési szakma


Jöjjenek, tartsanak velünk május 11-én a pécsi Vasútállomáson! Örömmel várunk mindenkit a Közlekedési Kultúra Napjának programjaira 10.00-17.00 között!

A biztonság- és környezettudatos, partnerségen alapuló közlekedésre hívja fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra Napja, amelyet a közlekedési szakma képviselői 2015 óta országos és helyi programokkal, rendezvényekkel ünnepelnek. Az idei pécsi városi rendezvény előkészítését már korábban megkezdték a szervezők: a Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete a Tüke Busz Zrt.-vel, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottságával és a MÁV Zrt.-vel együtt 2022. május 11-én rendezi. A programoknak ezúttal a pécsi Vasútállomás lesz a házigazdája.
A szervezők szerint a közlekedésben résztvevők együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nemcsak a május közepére szerveződő program kapcsán érdemel figyelmet. A Közlekedési Kultúra Napja, illetve a kapcsolódó időszak kiváló alkalom arra, hogy a közlekedők figyelmét ráirányítsák a biztonságos közlekedés fontosságára. A Közlekedési Kultúra Napjának küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.
A pécsi programok között KRESZ horgászat és KRESZ teszt, különleges speciális mentési csoport bemutatója, „részeg-szemüveg” verseny és több érdekes, játékos foglalkozás színesíti a rendezvényt. A vasút iránt érdeklődők többek között megismerhetik a Pécs-Dombóvár vasútvonal központi forgalomirányító rendszerét, bemutatkozik az IC és az IC+, valamint az AB 156 motorkocsi is. A Tüke Busz Zrt. „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” vaktérképes játéka különleges és érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyekre kalauzol. Mindezek mellett szerencsekerék, óriáskocka kirakó, közlekedéstörténeti bemutató és vasúti terepasztal is várja a közlekedés iránt érdeklődőket.


A szervezők május 11-én 10.00-17.00 között örömmel várnak mindenkit a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a pécsi Vasútállomásra (Pécs, Indóház tér 1.)

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. május 9.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv