Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

A Tüke Busz Zrt. egyes jegyei és bérletei rövidesen a MÁV rendszerében is megvásárolhatók


Jegyeket, bérleteket tessék: a Tüke Busz Zrt. járataira rövidesen a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket!

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is. A XXI. században már nem megkerülhető, hogy az utazóközönség azon rétegeit is kiszolgáljuk, akik vásárlásaikkor előnyben részesítik a mobilalkalmazásokon keresztül történő menetjegy-és bérletvásárlásokat. Pécsett ezidáig a helyi közösségi közlekedésben csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n, valamint partnerein keresztül volt lehetőség digitális elővételi menetjegy megvásárlására, amikor 2020 áprilisában a társaság bevezette az érintésmentesen, megváltható elővételi (nem időalapú) mobiljegyet.

2023. december 6-ától a MÁV-START Zrt. Jegyértékesítési Rendszerén (JÉ) keresztül a díjszabás változatlanul hagyása mellett 7 díjterméket lehet megvásárolni a Tüke Busz Zrt. járataira
(e díjtermékeket eddig csak papíralapon lehetett megvásárolni):

24 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 24 órán át, valamennyi járaton
korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít.
72 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 72 órán át, valamennyi járaton
korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít
7 napos jegy: a rajta feltüntetett első nap 0:00 órájától az azt követő 7. nap 04:00 órájáig
érvényes.
30 napos bérlet: a bérleten feltüntetett – tetszőleges – időponttól 30 napon át, illetve az azt követő napon 04:00 óráig érvényes.
Tanuló havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényesek.
Nyugdíjas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényesek.
   
A MÁV-START Zrt. JÉ rendszere már meglévő, országos lefedettséggel rendelkező rendszer, amelyhez a fenti 7 díjtermék bekapcsolásával a Tüke Busz Zrt is csatlakozni tud, egyedi technikai fejlesztésre ezáltal nincs szükség. A MÁV-START ZRT. JÉ rendszere három értékesítési csatornán teszi lehetővé a jelzett jegy –és bérlettípusok megvásárlását, így a MÁV jegypénztárakban, a MÁV menetjegykiadó automatákból és a MÁV app elektronikus felületén.
A MÁV applikáció jelenleg 1,9 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. Mivel az online értékesítés applikáción keresztül zajlik, folyamatosan nő a felhasználók száma, így az utasok számos szolgáltatást könnyebben és gyorsabban tudnak igénybe venni. A Tüke Busz Zrt. JÉ rendszerhez való csatlakozásának kétségtelenül legnagyobb előnye, hogy sorbanállás nélkül, gyorsan, kényelmesen, mindössze néhány kattintással megválthatók lesznek a társaság időalapú menetjegyei és bérletei.

A társaság már működő, klasszikus, hagyományos értékesítő pontjai változatlanul elérhetők lesznek a jövőben is, így aki pl. a Tüke Busz Zrt. bérletpénztárában vásárolna bérletet, vagy menetjegyet, ezzel a lehetőséggel természetesen továbbra is élhet.
   
   


24 órás papír alapú nyomdai jegy      MÁV START Zrt. JÉ nyomtatott 24 órás jegy

Fontos, hogy a Tüke kártya kedvezményt jelenleg nem lehet érvényesíteni a MÁV-START Zrt. JÉ rendszerében. Ennek egyik oka, hogy a Tüke kedvezménykártya kiállítója a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. (nem a Tüke Busz Zrt.), így a Tüke kártya biztosította kedvezményes utazási jogosultság csatlakoztatása a MÁV értékesítési rendszerébe jelenleg kidolgozás alatt van. Fontos tudni, hogy a Tüke kártya jogosulatlan felhasználásának megakadályozására, az ellenőrizhetőségre vonatkozó rendszer kapcsán különböző programtechnikai, jogi, adatvédelmi integrációs megfelelést szükséges a Tüke kedvezménykártyához rendelni. A MÁV értékesítési rendszerében 2023. december 6-ától elérhető Tüke Busz Zrt. díjtermékek körét fokozatosan és folyamatosan tervezi bővíteni a társaság.
A MÁV Jegyértékesítési rendszerén keresztül vásárolt termékeket fel kell mutatni az ellenőrzést végző személy számra, így az autóbusz-vezető részére felszálláskor, menetjegyellenőrök részére a menetjegy, bérlet ellenőrzések során.
A Tüke Busz Zrt. és a MÁV-START Zrt. szakemberei jelenleg a rendszer bevezetéséhez szükséges technikai, pénzügyi és jogi háttér részleteinek kidolgozását végzik, annak érdekében, hogy 2023. december 6-ától a társaság 7 díjterméke digitálisan, országos platformon is elérhető legyen az utazóközönség számára.
   
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. november 21.
   « vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv