Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

A nyári időszakban is legyünk körültekintőek a közösségi közlekedésben: a biztonság nem évszakfüggő!
Újra nagyobb gyalogos és járműforgalommal találkozunk a nyári időszakban a városban, így különösen a forgalomkorlátozással érintett városrészekben több türelemre, figyelemre és fokozott óvatosságra van szükség a (közösségi) közlekedésben is. A Tüke Busz Zrt. arra kéri utasait és minden közlekedőt, hogy legyenek partnerei a közlekedési szabályok betartásával a balesetveszélyes helyzetek megelőzésében!


* Bár a nyári időszakban általában kifejezetten jó látási viszonyok a közlekedéshez, évszaktól függetlenül fontos, hogy leszállást követően az autóbusz takarásából se lépjünk ki az úttestre; minden esetben várjuk meg, amíg az autóbusz elhagyja a megállót! Fokozottan figyeljünk arra, hogy amennyiben ez biztosított, a kijelölt gyalogátkelőhelyen menjünk át az úttesten!

* A leszállóhelyek előtt, kérjük, időben jelezzék leszállási szándékunkat a leszállásjelző segítségével, és fontos, hogy végig kapaszkodjunk a jármű lassítása, fékezése során! Az autóbusz megállása után leszálláshoz a hátsó ajtókat vegyük igénybe! Ha a jármű ajtaja még nyitva van, de a jelzőcsengő már szól, az figyelmeztetés valamennyi utas számára: ekkor már sem felszállni, sem leszállni nem szabad!

* Gyalogosként és az autóbuszon utazva is eltereli figyelmünket a telefon és a fejhallgató is.
A közvetlen környezetünkben keletkező zajok közlekedésünk során sok lényeges információt adhatnak számunkra, ezért érdemes figyelnünk ezekre!

* Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk, és minden esetben használjuk a kapaszkodókat! A gyermekkocsiban szállított gyermek esetén ügyeljünk a babakocsi biztonságos rögzítésére!

* Utazásunk során segítsük a kismamákat, a mozgásukban korlátozott, akadályoztatott utastársainkat! Kiemelten figyeljünk a kisgyermekkel utazókra, az idősebb utasokra, igyekezzünk segíteni őket fel és leszállásukban, ülőhelyünket adjuk át részükre!Vigyázzunk magunkra és egymásra is!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. július 27.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv