Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Babakocsival a közösségi közlekedésben: segítsük kisgyermekes utastársainkat!

Minden, az utazási feltételekben előírt szabály és előírás hangsúlyozása mellett lényeges, hogy a helyi járatú autóbuszokon segítsük utastársainkat a fel-és leszállásban. Különösen fontos, hogy utazásunk során figyelmet szenteljünk a kisgyermekkel, babakocsival közlekedő utastársainknak.
A társaság tájékoztatása szerint az autóbuszokra babakocsival felszállni csak a „babakocsi” piktogramjával jelzett ajtónál lehet.

A babakocsival felszálló utasainkat arra kérjük, hogy az autóbuszra a megállóhely első harmadában várakozzanak. Utazási igazolványukat, bérletüket felszálláskor mutassák fel a jármű vezetője felé, majd ezt követően a piktogrammal megjelölt ajtón szálljanak fel az autóbuszra. Ha kisgyermekes utasként babakocsival szállnak fel az autóbuszra és utazásukhoz menetjegyet vásárolnak, kérjük ne felejtsék el érvényesíteni azt, az ajtónál elhelyezett készülékkel.
A társaság arra kéri utasait, hogy az utastársak ülőhelyük átadásával vagy megfelelő méretű állóhely biztosításával segítsék a kisgyermekkel utazókat. Amennyiben lehetőségük van rá, segítsék a babakocsival utazó szülőket, vagy a kísérőket a fel-és leszállásban.
A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a járatokon gyermekkocsival szállított kisgyermek elhelyezése és felügyelete minden esetben a szülő, vagy a kísérő feladata. Fontos, hogy a gyermek a gyermekkocsiban vagy ölben történő szállításáról is a szülő, vagy a kísérő dönt. A 3 éven aluli gyermek – biztonsága érdekében – ha a kísérője úgy dönt, hogy a gyermek nem gyerekkocsiban rögzítve utazik, akkor kísérője ölében, illetve külön ülésen, pl. gyermek-hordozóban, gyermekülésben, gyermekbiztonsági rendszerben utazhat. Gyermekkocsiban a kisgyermeket csak a kocsi rögzített állapotában és a gyermek bekötése esetén lehet szállítani.
A babakocsit a járművön akkor is rögzíteni kell elmozdulás ellen, ha a gyermek nem abban utazik.
Arra kérjük babakocsival utazó kisgyermekes utasainkat, hogy az autóbuszról történő leszállás után soha ne lépjenek le a járdáról a jármű takarásából, mert rendkívül balesetveszélyes!

Segítsük egymást és vigyázzunk egymásra utazásunk során!
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. július 10.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv