Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Bővül a veszélyhelyzet idején ingyenesen utazók köre


Bővült azoknak az utazóknak a köre, akik a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején térítésmentesen vehetik igénybe a közösségi közlekedést, így Pécsett a Tüke Busz Zrt. járatait.

A rendelet értelmében az egészségügyi dolgozók mellett, - akik eddig ingyenesen vehették igénybe a közösségi közlekedést - további munkavállalók részesülnek utazási kedvezményben. A kormányrendelet kibővítette a kedvezményezettek körét egyes szociális dolgozókra, a köztisztviselőkre, a honvédekre és a rendvédelmi dolgozókra. Az ingyenes utazási jogosultságot az érintetteknek igazolniuk kell és 2021. február 7-éig vehetik igénybe a kedvezményt.


Részletek:
A koronavírus világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020.évi CIX. törvény 2. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján a Kormány az 582/2020. kormányrendeletben a veszélyhelyzet ideje alatt biztosított utazási kedvezmények tekintetében az alábbiakról határozott:


Ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális, és elővárosi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást 2021. február 7-éig (a továbbiakban utazási kedvezmény)
a) a szociális, gyermekjóléti vagy gyemekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, illetve hálózatnál dolgozó,
b) a közszolgálati tisztviselőkről szóló szóló 2011. évi CXCIX. törvény vagy a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény szerinti jogviszonyban álló,
c) a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény szerinti jogviszonyban álló,
d) a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény szerinti jogviszonyban álló,
a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzettel összefüggő, illetve a SARS-CoV-2 koronavírus –világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat ellátó személy.


Az utazási kedvezményre jogosultaknak az alábbi, a foglalkoztató által kiállított igazolást és a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt kell felmutatniuk az autóbuszon ellenőrzés céljából:


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2020. december 16.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv