Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Célzott menetjegy-és bérlet ellenőrzések szeptember 13-tól a pécsi autóbuszokon
A figyelemfelhívás, a tolerancia és a türelem hívószavak jegyében tartott kiemelt menetjegy-és bérletellenőrzést a Tüke Busz Zrt. a héten.
A több autóbuszvonalon végrehajtott ellenőrzés legfőbb célja nem a büntetés volt, a türelem és figyelemfelhívás azoknak szólt, akik pl. utazásra jogosító igazolványuk számát felejtették el ráírni a bérletükre vagy a mobilapplikációhoz nem volt adatkapcsolatuk.
A Tüke Busz Zrt.-nél úgy vélik, sok családban a figyelem szeptember első napjaiban a tanévkezdéssel kapcsolatos feladatok és teendők felé koncentrálódott, mások a szabadságok, vagy éppen az otthoni munkavégzést követően kezdtek el újra dolgozni, ezért is tartották fontosnak, hogy a türelem és a tolerancia jegyében végezzék az ellenőrzéseket a járatokon.
Az utasok egy része becsületesen megvásárolja az utazáshoz szükséges jegyet, bérletet, míg a bliccelők egy része heccből nem fizet a szolgáltatásért, így próbál kibújni a szolgáltatás kötelező megfizetése alól. A Tüke Busz Zrt. közleményében megerősíti: az autóbuszon történő utazás egy szolgáltatás igénybevételét jelenti, fizetni érte ugyanúgy kell, mint az üzletekben megvásárolt termékekért, más közüzemi díjakért, vagy éppen a színházi és mozielőadásokért.
Udvarias, de korrekt és határozott fellépésre számíthatnak a pécsi autóbuszokon utazók: a társaság ellenőrei 2021. szeptember 13-tól is folyamatosan, tervezetten és célzottan ellenőrzik a pécsi helyi járatokon utazókat, ezen felül pedig megállóhelyi ellenőrzésekre is sor kerül a közeljövőben.
A Tüke Busz Zrt. hangsúlyozza: az ellenőrzés célja a társaság szolgáltatásait jogosulatlanul igénybe vevők számának csökkentése azoknak az utasoknak a védelmében, akik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel utaznak. A társaság felhívja a figyelmet arra, mindannyiunk közös érdeke annak belátása, hogy aki nem fizet a szolgáltatásért, az közvetve éppen azokat az utasokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy a szolgáltatások nem ingyenesek. Továbbra sem a büntetés, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése a cél. Kiemelten fontosnak tartja a társaság azt is, hogy a rendbontó, hangoskodó, az utazás során nem megfelelő magatartást tanúsító utasokat az utazási feltételek szerint kizárja az utazásból.
A társaság fontosnak tartja az ellenőrzések folytatását, amely tervezetten történik: a kiemelt járatok és nagy utasforgalmú, belvárosi buszmegállók mellett a peremkerületek megállóiban és az autóbuszokon is a bliccelő utasok kiszűrése a cél.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. szeptember 9.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv