Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Egy éve vezette be az első védelmi intézkedéseket a Tüke Busz Zrt.


A koronavírus járvány és az azzal szembeni védekezés a közlekedési szolgáltatási feladatokat ellátó társaságokat, így a Tüke Busz Zrt.-t is az elmúlt évtizedekben még nem tapasztalt kihívások elé állította.
A Tüke Busz Zrt. még időben, 2020. február elején kezdte meg a koronavírus járvány elleni felkészülést: az első intézkedések között 2020. február 6-án megkezdődött a fertőtlenítő készletek bővítése, február végén további védőeszközök (kézi- és automataadagolók, fertőtlenítők, textil-, FFP2, FFP3 arcmaszkok, gumikesztyűk) beszerzése történt az utasokkal közvetlenül érintkező munkavállalók részére.
Az autóbuszok fertőtlenítő takarítása 2020. március 2-ától napi egyszeri alkalommal, március 17-től pedig már folyamatosan zajlott, a műszaki telephelyen pedig az utastér ózonos csírátlanítására került sor.
2020. március 6-án az ügyfelek védelme érdekében kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre a bérletpénztárakba és az ügyfélszolgálatra.
A veszélyhelyzet kihirdetését követően 2020. március 12. 12:00 órától az első ajtós felszállási rend felfüggesztésre került, majd március 13-án 14:00 órától megtörtént az első ajtók lezárása, az autóbuszvezetőket utasoktól elválasztó 1,5-2 méteres távolságú kordon kialakítása, a gépkocsivezetői menetjegy értékesítés felfüggesztése, valamint a bérletpénztárakban az „1 ablak, 1 ügyfél” rendszer bevezetése. A járműveken a menetjegy ellenőrzés 2020. március 16-án 12:00 órától felfüggesztésre került (helyette április 8-tól szervezett megállóhelyi ellenőrzések folytak), március 18-tól pedig megszűnt az ügyfélszolgálaton a személyes ügyintézés.
A szolgáltató a pécsi közösségi közlekedésben 2020. április 29-től vezette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. virológiai kitettséget is csökkentő készpénzmentes mobiljegy szolgáltatását, de csak az elővételi menetjegy tekintetében.
A kötelező arceltakarás az autóbuszokon az országos előírásoknak megfelelően 2020. május 4-étől vált kötelezővé Pécsett is.

Egy évvel a koronavírus járvány megjelenését követően kijelenthetjük, hogy utazás közben az egészség védelme legalább annyira fontos, mint a közlekedési szabályok betartása. A Tüke Busz Zrt. a veszélyhelyzetben is kiemelt figyelmet fordít a biztonságos utazás feltételeinek megteremtésére, illetve a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére.
A Tüke Busz Zrt. ezúton is köszöni utasainak, hogy az elmúlt hónapok nehézségei ellenére is megértéssel fogadják az olykor-olykor kényelmetlen utazási szabályokat.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. március 4.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv