Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Ellenőrzés a tolerancia és a figyelemfelhívás jegyében egy héten át




A figyelemfelhívás, a tolerancia és a türelem hívószavak jegyében kezd kiemelt menetjegy-és bérletellenőrzést a Tüke Busz Zrt. a 2021. szeptember 6-án kezdődő héten. Mint ismert, a társaság az iskolakezdés zavartalan biztosítása és megkönnyítése érdekében a szeptember hónapra érvényes valamennyi, összvonalas típusú bérletét 2021. augusztus 27-étől már elfogadta a helyi járatú autóbuszokon történő utazáskor.
A Tüke Busz Zrt. közleményében azt hangsúlyozta: a nyári időszakhoz képest a jelenléti oktatás beindulásával szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények, így az intézkedés elősegíti a pénztárakban a várakozási idő csökkenését, és az utasok színvonalasabb kiszolgálásának biztosítása mellett
tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá vált a bérletváltás a tanévkezdéshez kapcsolódó napokban.
A Tüke Busz Zrt.-nél úgy vélik, sok családban a figyelem ezekben a napokban elsősorban a tanévkezdéssel kapcsolatos feladatok és teendők felé koncentrálódik, mások a szabadságok, vagy éppen az otthoni munkavégzést követően kezdenek újra dolgozni.

Épp ezért a 2021. szeptember 6-án kezdődő, kiemelt, több autóbuszvonalra tervezett ellenőrzés legfőbb célja sem a büntetés, a társaság szerint az egyhetes ellenőrzési akció legfőbb üzenete a figyelemfelhívás, a tolerancia és a türelem gondolatán alapul. A Tüke Busz Zrt.-nél példát is hoznak erre: ha egy utas a bérletére elfelejti ráírni az igazolványa számát, az üzletszabályzat szerint pótdíjat kellene fizetnie. Nem lenne azonban következetes a szolgáltatásunk üzenete – magyarázzák a társaság szakemberei - , hogy miközben a szeptemberi bérlet érvényességének kezdetét előrehozzuk a a tanévkezdéssel együtt járó többletterhek csökkentése érdekében, akkor egy diák vagy a szülei felé bírságot szabjunk ki, mert bár a bérletét megvásárolta, elfelejti ráírni az igazolvány számát.

A társaság menetjegyellenőrei a tolerancia jegyében zajló ellenőrzések utáni héttől is folyamatosan, tervezetten és célzottan ellenőrzik a pécsi helyi járatokon utazókat, ezen felül pedig megállóhelyi ellenőrzésekre is sor kerül a közeljövőben.

A menetjegyellenőrzések alapvető célja a társaság szolgáltatásait jogosulatlanul igénybe vevők számának csökkentése azoknak az utasoknak a védelmében, akik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel utaznak. Aki nem fizet a szolgáltatásért, az közvetve éppen azokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy az utazás nem ingyenes.



Pécs, 2021. szeptember 3.
Tüke Busz Zrt.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv