Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Felszállásra vonatkozó szabályok és kivételek a Tüke Busz Zrt. járatain
A menetjegy-és bérletellenőrzések, valamint az utasoktól érkező jelzések, észrevételek alapján gyakran kerül előtérbe az elsőajtós felszállási rend alkalmazásának, valamint a járatokon a menetjegy érvényesítésének szabálya.
A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata és az utazási feltételek is rögzíti az autóbuszokra történő felszállás, valamint a menetjegyek érvényesítésének rendjét.
A társaság közleményében megerősíti, hogy az elsőajtós felszállási rend szerint az autóbuszokra fő szabályként továbbra is az első ajtónál kell felszállni, míg pl.a kerekesszékkel és a babakocsival közlekedő utasok számára a kijelölt (második) ajtónál van erre lehetőség. Leszálláshoz a hátsó ajtókat célszerű igénybe venni, így az új felszállók is gyorsabban és könnyebben találnak helyet maguknak az autóbuszon.

Az utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni jármű vezetőjének, a papír alapú, előre váltott, vagy az autóbuszvezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtajának, vagy az autóbuszvezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell.

Rendkívüli időjárási helyzet is indokolhatja, ha az autóbuszvezető a hátsó ajtókat az elsővel azonos időben nyitja. Tanév ideje alatt, iskolai napokon a forgalmi helyzet függvényében, a menetrend betartásának érdekében az autóbuszvezetőnek lehetősége van mérlegelni és így eltérni az első ajtós felszállási rend alkalmazásától - az induló és végállomások kivételével - 6:30 – 8:00 óra között. A bérlettel rendelkező utasok - kizárólag ebben az esetben - a hátsó ajtóknál is felszállhatnak.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. április 24.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv