Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Figyeljünk egymásra a közösségi közlekedésben nyáron is!

Bár a közösségi közlekedési kultúrával összefüggésben fontos hívószavak jellemzően kevesebb teret kapnak a vakáció, a nyár és a szabadságok idején, társaságunk azt hangsúlyozza, ebben az időszakban is legyünk körültekintőek és figyelmesek egymással, segítsük egymást utazásunk során.

A nyári meleg és a hőség mindannyiunk szervezetét megviseli, ebben az időszakban türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek lehetünk, amely a közlekedésben akár veszélyek forrása is lehet. A társaság szakemberei úgy látják, hogy ezek megelőzésére néhány egyszerű szabály betartása és praktikus tanács megfogadása - különösen hőség idején - mindannyiunk számára hasznos lehet.


* Felszálláskor érvényesítsük menetjegyünket (mobiljegyünket), mutassuk fel bérletünket, utazásra jogosító igazolásunkat és húzódjunk az autóbusz hátsó részébe, ne álljunk meg közvetlenül az első ajtók közelében.
Az utánunk felszállók számára így gyorsabbá tehetjük a felszállás idejét.

* Amennyiben tehetjük – biztonságunk érdekében – foglaljunk helyet az autóbuszon. Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk az autóbuszon, és használjuk a kapaszkodókat. Ha egy váratlan közlekedési helyzetben az autóbusz vezetője menet közben hirtelen fékezésre kényszerül, az veszélyes pillanatoktól és felesleges balesettől óvhatjuk meg magunkat és másokat is

* Segítsük utastársainkat azzal, hogy bevásárlás után csomagjainkat, utazótáskáinkat ne a mellettünk lévő ülésre tegyünk, így mások is kényelmesebben tudnak utazni.

* Jól esik a figyelem az idősebb, mozgásukban korlátozott utastársainknak, a kismamáknak és a kisgyerekkel utazóknak: biztonságosabb utazásuk érdekében adjuk át ülőhelyünket és segítsük őket a fel –és leszállásban is.

* Utazásunk során - lehetőség szerint - viseljünk könnyű, laza ruházatot. A Tüke Busz Zrt. a nyári kánikulai napokon - főként idősebb utasai számára - javasolja, hogy visszazárható vizes palackot vigyenek magukkal a járatokra, szükség szerint el is fogyaszthatják a hűsítő vizet az autóbuszon.

* A jármű megállása után leszálláshoz a hátsó ajtókat vegyük igénybe. Ha a jármű ajtaja még nyitva van, de a jelzőcsengő már szól, az figyelmeztetés valamennyi utas számára: ekkor már sem felszállni, sem leszállni nem szabad! A járművezetők egyes esetekben éppen mások vezetési hibájából eredő balesetveszélyes szituációt igyekeznek elhárítani, amikor hirtelen fékezésre kényszerülnek. Egy-egy ilyen szituációban azonban utasként mi magunk is tehetünk azért, hogy az autóbuszokon elkerüljük, megelőzzük a kisebb baleseteket.


Vigyázzunk magunkra és segítsük egymást a közlekedésben!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. június 22.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv