Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Három éve az utasok szolgálatában: bevezetésétől kezdve népszerű a mobiljegy a pécsi járatokon
Miközben a koronavírus járvány és az azzal szembeni védekezés más közlekedési szolgáltatási feladatokat ellátó társaságokhoz hasonlóan a Tüke Busz Zrt.-t is az elmúlt évtizedekben még nem tapasztalt kihívások elé állította, a társaság éppen három évvel ezelőtt vezette be a készpénzmentes, elővételben bármikor, bárhol megvásárolható elővételi menetjegyet.
Az első mobiljegyet három éve váltották meg Pécsett, amely 2020. április 29-étől szerepel a Tüke Busz Zrt. elővételben megvásárolható menetjegyei között. A nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, készpénzmentes elővételi jegyből a bevezetés óta több mint félmillió darabot értékesítettek: az utasok között egyre többen vannak azok, akik a papír alapú jegyek helyett digitális megoldásra, mobiljegyre váltanak.
Mobiljegy váltás 2020. április 29 – től:(Forrás: Tüke Busz Zrt.)
Az elmúlt három évben megkedvelték és gyakran használják az utasok a mobiljegyet a közösségi közlekedésben: a bevezetés első évében - a koronavírus járványveszély idején - 47 600 db jegyet váltottak az utasok, 2022-ben 279016 menetjegy vásárlása történt digitálisan. Az elektronikus jegy ára 400 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít utazásra.
A jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is. A szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazás Android (Google Play Áruház alkalmazás) és iOS (Apple App Store alkalmazás) alapú mobiltelefonokon egyaránt elérhető. Felszálláskor a járműveken kihelyezett QR kódok segítségével a mobiljegyet érvényesíteni kell.
Az utas az utazás igénybevételéhez szükséges jegy ellenértékét egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kiegyenlíteni. Fontos, hogy az applikáció használatához, a mobiljegy érvényesítéséhez aktív adatkapcsolat szükséges, de ugyanígy fontos a mobiltelefon megfelelő töltöttségi szintje is.
   
A Tüke Busz Zrt. számára az egyik legfontosabb cél, hogy a Pécsett közlekedők kényelmesen és biztonságosan használhassák a városi utazásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, ebben megkerülhetetlen a digitalizáció erősítése, amelyben fontos szerepe van a három éve indult mobiljegy-projektnek.
   
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. április 26.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv