Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
 • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
 • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
 • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
 • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Információ az egészségügyi dolgozók díjmentes utazásáról, a bérletek érvényességéről, és a bérletpénztárak nyitvatartási rendjéről
I. Bérletek érvényességi ideje:
A bérletek időben történő megválthatóságának biztosítása érdekében a 2020. március hónapra, valamint a 2020. I. negyedévre kiadott bérletek érvényességét meghosszabbítja, azok utazásra 2020. április 7-én 24.00 óráig használhatók fel.


II. Egészségügyi dolgozók díjmenetes utazása:
További intézkedésként a járványhelyzetben mutatott kimagasló munkájukért a vészhelyzet megszűnéséig minden egészségügyi dolgozó ingyenesen utazhat Pécsett a Tüke Busz Zrt. járatain 2020. március 31. napjától.
A díjmentes utazásra való jogosultságot többfajta dokumentummal lehet igazolni.
A járványhelyzetben mutatott kimagasló munkájukért 2020. március 31. napjától a vészhelyzet megszűnését követő 15. napig minden egészségügyi dolgozó ingyenesen utazhat Pécsett a Tüke Busz Zrt. járatain.
A díjmentes utazásra való jogosultságot többfajta dokumentummal lehet igazolni.
A veszélyhelyzetre tekintettel a díjmentes utazási jogosultságot az alábbi iratokkal lehet igénybe venni:
 • az egészségügyi szolgáltató, vagy annak fenntartója által az utas egészségügyi dolgozói státuszáról kiállított igazolással, vagy
 • az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal (Magyar Orvosi Kamara, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által kiadott tagsági igazolvány, Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal által kiadott működési nyilvántartási igazolvány, Országos Mentőszolgálat által kiállított igazolvány), vagy
 • a gyógyszerészek a Magyar Gyógyszerészi Kamara által kiállított tagsági igazolványukkal, a gyógyszerészeti asszisztensek a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által kiállított tagsági igazolványukkal, vagy
 • ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy annak fenntartója által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával.

A fentiek mellett díjmentesen utazhatnak a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ szervezeti egységéhez tartozó klinikák munkavállalói a Pécsi Tudományegyetem által kiadott Munkáltatói Igazolásuk alapján, továbbá a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ klinikáiban takarítási tevékenységet ellátók a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Szolgáltatási Igazgatósága által kiállított igazolás alapján.

Az utazási jogosultság ellenőrzése során az ellenőrzést végző személy a személyazonosság igazolását kérheti.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján:


egészségügyi dolgozó: az orvos, a fogorvos, a gyógyszerész, az egyéb felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, továbbá az egészségügyi tevékenységben közreműködő egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkező személy.

egészségügyi szolgáltató: a tulajdoni formától és fenntartótól függetlenül minden, egészségügyi szolgáltatás nyújtására és az egészségügyi államigazgatási szerv által kiadott működési engedély alapján jogosult egyéni egészségügyi vállalkozó, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet.

egészségügyi szolgáltatás: az egészségügyi államigazgatási szerv által kiadott működési engedély birtokában vagy - törvényben meghatározott esetben - az egészségügyi államigazgatási szerv által történő nyilvántartásba vétel alapján végezhető egészségügyi tevékenységek összessége, amely az egyén egészségének megőrzése, továbbá a megbetegedések megelőzése, korai felismerése, megállapítása, gyógykezelése, életveszély elhárítása, a megbetegedés következtében kialakult állapot javítása vagy a további állapotromlás megelőzése céljából a beteg vizsgálatára és kezelésére, gondozására, ápolására, egészségügyi rehabilitációjára, a fájdalom és a szenvedés csökkentésére, továbbá a fentiek érdekében a beteg vizsgálati anyagainak feldolgozására irányul, ideértve a gyógyszerekkel, a gyógyászati segédeszközökkel, a gyógyászati ellátásokkal kapcsolatos külön jogszabály szerinti tevékenységet, valamint a mentést és a betegszállítást, a szülészeti ellátást, az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásokat, a művi meddővétételt, az emberen végzett orvostudományi kutatásokat, továbbá a halottvizsgálattal, a halottakkal kapcsolatos orvosi eljárásokkal, - ideértve az ehhez kapcsolódó - a halottak szállításával összefüggő külön jogszabály szerinti tevékenységeket is.

egészségügyi intézmény: az egészségügyi szolgáltatók közül a
 • rendelőintézeti járóbeteg-szakellátást vagy fekvőbeteg -szakellátást nyújtó szolgáltatók,
 • az állami mentőszolgálat,
 • az állami vérellátó szolgálat, valamint
 • az egészségügyi államigazgatási szerv intézetei, amennyiben egészségügyi szolgáltatást is nyújtanak.

A Tüke Busz Zrt. arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat, valamint a személyazonosságuk igazolására alkalmas irataikat.


III. Utazási igazolványok érvényessége:
Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, 2020. március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok (MÁK által, valamint a mentősök, kisgyermekesek, polgárőrök, nyugdíjasok részére kiadott hatósági igazolások) érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig.


IV. Bérletpénztárak nyitva tartása:
A Tüke Busz Zrt. bérletpénztárainak nyitva tartása 2020. április 8-ától 2020. április 28-áig:

Millennium Üzletház (7621 Pécs, Rákóczi út 60.)
hétfőtől-péntekig : 7.00-15.00 óráig (az üzletház bezárása miatt)

Távolsági autóbusz-állomás (7622 Pécs, Nagy Lajos király u. 20.)
hétfőtől-szombatig: 7.00- 17.00 óráig

7632 Pécs, Csontváry utca 10.
hétfőtől-szombatig: 7.00-17.00 óráig (vasárnapi nyitva tartás visszavonásig szünetel)

2020. április 8. és 2020. április 28. között az Uránváros autóbusz-állomáson és a Budai autóbusz-állomáson található bérletpénztárak – az egyébként is érvényes rend szerint – zárva tartanak.

Tüke Busz Zrt.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv