Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Információ az egészségügyi dolgozók jártáról


Továbbra is rendszeresen közlekedik az egészségügyi dolgozók járata Pécsett.


A koronavírus harmadik hulláma jóval nagyobb terhet ró az egészségügyre és az egészségügyi rendszerre, mint az eddig tapasztaltak. Az egészségügyi dolgozók járatának indításával a Tüke Busz Zrt. célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a betegek ellátását végző dolgozók többi utastól elkülönült utazására. Munkába járásuk, hazatérésük megkönnyítése és az egészségügyi dolgozókat fenyegető fertőzésveszély csökkentése érdekében a Tüke Busz Zrt. - Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével, a Baranya Megyei Kormányhivatal jóváhagyásával – 2020 novemberében újraindította a 2020 tavaszán már bevezetett Egészségügyi Dolgozói Járatot. Az autóbuszok Kertváros és a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között közlekednek, és menetrendjük a reggel 6 és 7, valamint a délután 18 és 19 órai műszakváltáshoz igazodik.
A Tüke Busz Zrt. figyelemmel kíséri a járatokon utazók számát. Az autóbuszokon utazók száma változó, az adatok alapján főként a hajnali és kora reggeli járatokat használják az egészségügyi dolgozók, míg az esti járatokon kevesebben utaznak.

A külön jelzéssel ellátott autóbuszokat most is kizárólag csak az egészségügyi dolgozók vehetik igénybe, ők a munkáltatótól kapott igazolást felmutatva szállhatnak fel az autóbuszokra. A klinikai járatokat, ahogy az egyéb menetrend szerint közlekedő valamennyi járatot is, minden forduló után fertőtlenítőszerrel kitakarítják, ezzel is minimalizálva a vírus terjedésének kockázatát.

A városi közösségi közlekedést biztosító társaságok között a Tüke Busz Zrt. elsőként indított dedikált autóbuszjáratokat még 2020 áprilisában a PTE KK Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között.

Tüke Busz Zrt.
2021. március 9.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv