Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Járjunk elöl a felszállásban - segítsük egymást a közlekedésben!

A menetjegy-és bérletellenőrzések, valamint az utasoktól érkező jelzések, észrevételek alapján gyakran kerül előtérbe az elsőajtós felszállási rend alkalmazásának, valamint a járatokon a menetjegy érvényesítésének szabálya.
A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata és az utazási feltételek is rögzítik az autóbuszokra történő felszállás, valamint a menetjegyek érvényesítésének rendjét.
A társaság közleményében megerősíti, hogy az elsőajtós felszállási rend szerint az autóbuszokra fő szabályként továbbra is az első ajtónál kell felszállni, míg pl. a kerekesszékkel és a babakocsival közlekedő utasok számára a kijelölt (második) ajtónál van erre lehetőség. Leszálláshoz a hátsó ajtókat célszerű igénybe venni, így az új felszállók is gyorsabban és könnyebben találnak helyet maguknak az autóbuszon.

Az utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni a jármű vezetőjének, a papíralapú, előre váltott, vagy az autóbusz-vezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtajánál, vagy az autóbusz-vezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell.

Rendkívüli időjárási helyzet is indokolhatja, ha az autóbusz-vezető a hátsó ajtókat az elsővel azonos időben nyitja. Tanév ideje alatt, iskolai napokon a forgalmi helyzet függvényében, a menetrend betartásának érdekében az autóbusz-vezetőnek lehetősége van mérlegelni és így eltérni az első ajtós felszállási rend alkalmazásától - az induló és végállomások kivételével - 6.30 – 8.00 óra között.
A bérlettel rendelkező utasok - kizárólag ebben az esetben - a hátsó ajtóknál is felszállhatnak.

Magunkért és másokért: Segítsük egymást a közösségi közlekedésben!Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. október 9.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv