Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Június 4-étől indul a kerékpár szállítás a pécsi járatokon
A kerékpár szállítást kísérleti jelleggel, június 4-étől pénteki, valamint szabad-és munkaszüneti napokon, a menetrendben kerékpár ikonnal megjelölt mecseki járatok esetében teszi díjmentesen elérhető szolgáltatássá a Tüke Busz Zrt.
A pécsieknek és a városba látogató turistáknak a 34-es Dömörkapuhoz, valamint a 35-ös Misinatetőre közlekedő, kerékpár piktogrammal megjelölt autóbuszokon rögzítő eszköz segítségével lesz lehetőségük kerékpár szállítására.

A kerékpárszállítással érintett mecseki járatok részletes menetrendje:

Pénteki napokon:
Főpályaudvarról: 34Y járat: 8.35, 11.35, 14.35, 17.35
Dömörkaputól: 34Y járat: 9.08, 12.08, 15.08, 18.08


Szabad- és munkaszüneti napokon:
Főpályaudvarról: 34-es járat: 8.35, 14.35
35-ös járat: 11.35, 17.35
Dömörkaputól: 34-es járat: 9.02, 15.02
Misinatetőről: 35-ös járat: 12.03, 18.03


A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint egy járművön összesen 4 kerékpár szállítására van lehetőség.
A felszállás helyét és az egy járművön maximálisan szállítható kerékpárok számát matrica is jelzi az autóbuszokon, a második ajtó mellett. A kerékpárokat az autóbusz indulása előtt biztonságosan és megfelelően rögzítenie kell az utasnak.
A babakocsival és kerekesszékkel közlekedők továbbra is előnyt élveznek utazásuk során, ha azonos helyen szállnak fel. Amennyiben az előbb felsorolt utazók eltérő helyen szállnak fel, akkor közülük a korábbi megállóhelyen felszállókat szállítja el a társaság.

A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint személyenként egy kerékpár szállítható az autóbuszon, és a kerékpárt szállító utasnak rendelkeznie kell érvényes menetjeggyel, vagy bérlettel. A kerékpárosnak az első ajtónál kell majd igazolnia utazási jogosultságát, míg a kerékpárral a második ajtónál szabad majd felszállni az autóbuszra.
A biztonságos, tiszta és balesetmentes kerékpárszállítás az utazás teljes időtartama alatt a kerékpárt szállító utas felelőssége. A kerékpárt az utazás teljes időtartama alatt úgy kell majd tartani, hogy azzal az autóbuszon utazók biztonságát, ruházatuk tisztaságát, valamint a jármű épségét ne veszélyeztessék.

A júniusi tesztidőszak tapasztalatai alapján és az igényeknek megfelelően a Tüke Busz Zrt. módosításokat hajt végre a szolgáltatásban. Amennyiben indokolt, a szolgáltatás fejlesztéseként több autóbuszon és hétköznapokon is elérhetővé tenné kerékpárszállítást a pécsi autóbuszokon.

Pécs, 2021. június 4.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv