Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Kerékpár szállítás autóbuszon


A terveken dolgozik a Tüke Busz Zrt.


Az előzetes tervekből annyi már tudható, hogy a kerékpárszállítást kísérleti jelleggel, szabad-és munkaszüneti napokon, a menetrendben kerékpár ikonnal megjelölt mecseki járatok esetében tenné díjmentesen elérhető szolgáltatássá június 5-étől a Tüke Busz Zrt.


A pécsieknek és a városba látogató turistáknak a 34-es Dömörkapuhoz, valamint a 35-ös Misinatetőre közlekedő, kerékpár piktogrammal megjelölt Credo autóbuszokon rögzítő eszköz segítségével lenne lehetőségük kerékpár szállítására.


A tervek szerint személyenként egy kerékpár szállítható majd az autóbuszon, és a kerékpárt szállító utasnak rendelkeznie kell érvényes menetjeggyel, vagy bérlettel. A kerékpárosnak az első ajtónál kell majd igazolnia utazási jogosultságát, míg a kerékpárral a második ajtónál szabad majd felszállni az autóbuszra.
A szállítható kerékpár a kereskedelemben kapható kerékpár tömegénél nem lehet nehezebb, mérete nem haladhatja meg a 180 x 130 x 70 centimétert. Olyan kerékpár nem szállítható, amely speciális kialakítású (cargo, tandem, belső égésű motoros, stb.), vagy amelyen csomagok vannak rögzítve, vagy amely a kialakítása miatt nem rögzíthető.
A biztonságos, tiszta és balesetmentes kerékpárszállítás az utazás teljes időtartama alatt a kerékpárt szállító utas felelőssége. A kerékpár autóbuszra történő felhelyezése, illetve a levétele, a biztonságos rögzítés és őrzés is az utas feladata. A kerékpárt az utazás teljes időtartama alatt úgy kell majd tartani, hogy azzal az autóbuszon utazók biztonságát, ruházatuk tisztaságát, valamint a jármű épségét ne veszélyeztessék.
A Tüke Busz Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a kerekesszékkel és a babakocsival utazók a kerékpárosokkal szemben továbbra is előnyt élveznek, ha azonos helyen szállnak fel. Amennyiben az előbb felsorolt utazók eltérő helyen szállnak fel, akkor közülük a korábbi megállóhelyen felszállókat szállítja el a társaság.
Fontos információ, hogy az autóbuszvezető megtilthatja a kerékpárral történő felszállást zsúfoltság vagy az utasok akadályoztatása esetén. A szállítható kerékpárok száma – a többi utast is figyelembe véve – a jármű befogadóképességét nem haladhatja meg.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. május 18.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv