Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Kézipoggyász és egyéb tárgyak, eszközök szállítása autóbuszon
Iskolatáska, bevásárló kosár, szatyrok, gurulós bőröndök, kisebb kerti szerszámok – utasként sokféle eszközt és tárgyat viszünk magunkkal a helyi közösségi közlekedés járművein. A felsorolt kellékekkel szinte mindennap találkozunk a pécsi autóbuszokon is, de fontos tudnunk, melyek azok a „túlméretes tárgyak”, vagy egyéb eszközök, amelyek szállítását autóbuszon nem tudjuk megoldani.

Minden utasnak legfeljebb 2 db 40 x 50 x 80 cm, vagy 20 x 20 x 200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által könnyen hordozható, a fel-és leszállást, valamint az autóbuszok belső terében az átjárást nem akadályozó kézipoggyász szállítására van lehetősége. Díjtalanul szállítható természetesen a gyermekkocsi, a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekesszéke, elektromos kerekesszéke (ezek rögzítésére felszállást követően mindenképpen figyeljünk) és utasként nem kell fizetnünk a járatokon magunkkal vitt csomagolt fenyőfáért, kötegelt facsemetéért, valamint a menetrendben megjelölt járatokon a kerékpárért sem. Bár a Mecsekben ezen a télen nem volt igazán alkalmas az időjárás a téli sportokhoz, a szánkózás és sízés kedvelői a jövőben is magukkal vihetik ezeket az eszközöket akár a Tettyére vagy a Misinára.
Fontos tudni, hogy az autóbuszokon nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét vagy biztonságát veszélyezteti, de ide sorolhatók mindazok az anyagok, amelyek az utasok ruházatát vagy a jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik. (pl. tűzveszélyes, maró, vagy mérgező anyagok).

A társaság azt kéri utasaitól, hogy az autóbuszra magukkal vitt kézipoggyász szállításánál vegyék figyelembe önmaguk és utastársaik kényelmét és biztonságát, így lehetőség szerint ezeket a tárgyakat ne a járművek ülésein helyezzék el.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. március 2.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv