Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Kompromisszumos és méltányos megoldás született a megbüntetett osztály ügyében
Kompromisszumos és méltányos megoldás: a megbüntetett osztály tanintézeti osztályjeggyel mentesül a pótdíj alól

Lezárult a Tüke Busz Zrt. belső vizsgálata, ami megállapította, hogy az ellenőrök az üzletszabályzat szerint jártak el a pécsi helyi járatú buszon megbüntetett iskolai osztály esetében. A közlekedési cég vezetése egyeztetett az iskola vezetőivel, és kompromisszumos megoldás született: egy tanintézeti osztályjegy vásárlásával a csoport mentesül a pótdíj fizetése alól és bepótolhatja az elmaradt osztálykirándulást. A cég ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a hasonló helyzetek az évek óta létező tanintézeti osztályjeggyel megelőzhetők.

Kivizsgálta a pénteki, nagy visszhangot kiváltó menetjegy-ellenőrzés körülményeit a Tüke Busz Zrt. Az ellenőrök az egyik helyi járaton büntették meg egy iskolai osztály tagjait, miután a velük utazó kísérő pedagógus nem lyukasztotta ki a menetjegyeiket. Az utasok által tett panasz alapján a cég vizsgálóbizottsága meghallgatta az ellenőröket is az eset körülményeiről. A testület azt állapította meg, hogy az ellenőrök az üzletszabályzatban foglaltaknak megfelelően, mindenben szabályosan jártak el.

A Tüke Busz Zrt. vezetése ezt követően egyeztetett az érintett iskola vezetőivel, és a két fél között kompromisszumos megoldás született. Az érintett osztály egy tanintézeti osztályjegy vásárlásával mentesül a kiszabott pótdíjak megfizetése alól, és az így megvásárolt osztályjeggyel a későbbiekben bepótolhatja a most elmaradt kirándulást.

A Tüke Busz Zrt.-nél ugyanis már 2015 februárja óta létezik egy, az elmúlt évek tapasztalata alapján jól működő, és minden év szeptemberében újra és újra meghirdetett megoldás a hasonló helyzetek megelőzésére. A tanintézeti osztályjegy Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő óvodák, általános iskolák és középiskolák számára csoportosan igénybe vehető utazási jogosultságot biztosít. Ez hatékony és költségtakarékos megoldás lehet a tervezett programokhoz, legyen szó akár pécsi kirándulásról, múzeumi programról, kulturális előadásról, vagy a nevelési, oktatási munkát segítő rendezvényről.

A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata szerint a tanintézeti osztályjegy „a tanintézetek neveltjeinek és tanulóinak alkalmi utazását elősegítő olyan csoportos jegy, amely - munkanapokon 06.30 és 08.30 óra közötti időtartam kivételével - az adott egész napon történő utazásra jogosít.”

Óvodák esetében csoportonként, általános és középiskolák esetében osztályonként egy darab tanintézeti osztályjegy váltása szükséges, mely egyúttal két felnőtt kísérő utazására is jogosít. A tanintézeti osztályjegyet tanintézeti igénybejelentő lapon, az utazás megkezdése előtt legalább egy héttel kell igényelni az adott oktatási intézmény részéről. További részletes információt, tájékoztatást a Tüke Busz Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája ad.

A mindössze 2920 Ft-ba kerülő tanintézeti osztályjegy kedvezményes utazási lehetőséget biztosít az óvodai, vagy iskolás csoportok számára, és nagy előnye, hogy mindenki egyetlen „jeggyel” utazhat, így nincs szükség több tucatnyi jegy buszon történő érvényesítésére.

A Tüke Busz Zrt. vizsgálja annak lehetőségét, hogy a tanintézeti osztályjegy igénylését a felhasználók számára még egyszerűbbé tegye.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv