Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Közlekedési Kultúra Napja 2021
A biztonságé az elsőbbség! – Május 11-e, a Közlekedési Kultúra Napja

Jeles dátum a közlekedésben május 11-e, ez a nap országszerte a Közlekedési Kultúra Napja. Bár a közlekedés szereplőinek igencsak eltérő a véleménye a hétköznapok közlekedési kultúrájáról, - legyen azonban szó akár gyalogosról, kerékpárosról, autósról, autóbusz-vezetőről vagy éppen mozdonyvezetőről – abban azért egyetértenek, hogy a közlekedésben résztvevők biztonsága, együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nagyon fontos szempontok.
Kiváló alkalom ez a nap, illetve a kapcsolódó időszak arra, hogy a közlekedésben szereplők figyelmét ráirányítsuk a Közlekedéskultúra Napjának legfontosabb üzeneteire, egyúttal a közösségi közlekedésben dolgozók munkájára, kitartására, helytállására.
A nap mottója idén: A biztonságé az elsőbbség!
Közlekedéskultúra Napjának célja, hogy az év minden napja a toleráns, egymásra odafigyelő, udvarias és biztonságos közlekedés napja legyen. A Közlekedéskultúra Napjának küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.
A közlekedési szabályok betartása mindenkire vonatkozik és mindannyiunk számára fontos. A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben több türelemmel és figyelemmel kell lennünk egymásra, különösen igaz ez a közösségi közlekedés járműveire. Szóljon ez a nap ma az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, türelmes magatartásról, amely kényelmesebbé és legfőképp biztonságosabbá teheti mindennapi utazásainkat.

   
Vigyázzunk egymásra!

Tüke Busz Zrt.

Pécs, 2021. május 10.

   
   
   


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv