Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Közös érdekünk: segítsük egymást a fel-és leszállásban!
A menetjegy-és bérletellenőrzések során, valamint az utasoktól érkező jelzések, észrevételek alapján gyakran kerül előtérbe az elsőajtós felszállási rend alkalmazásának, valamint a járatokon a menetjegy érvényesítésének szabálya.
Az elsőajtós felszállási rend szerint az autóbuszokra fő szabályként továbbra is az első ajtónál kell felszállni, míg pl. a kerekesszékkel és a babakocsival közlekedő utasok számára a kijelölt (második) ajtónál van erre lehetőség. A Tüke Busz Zrt. azt kéri utasaitól, hogy leszálláshoz minden esetben a hátsó ajtókat vegyék igénybe, így az új felszállók is gyorsabban és könnyebben találnak helyet maguknak az autóbuszon.

A Tüke Busz Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni a jármű vezetőjének, a papír alapú, előre váltott, vagy az autóbuszvezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtaján, vagy az autóbuszvezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell. A társaság közleményében megerősíti, hogy a hátsó ajtóknál található jegykezelők csak egyedi esetekben (pl. babakocsival, kerekesszékkel történő utazás) használhatóak.

A forgalmi helyzet függvényében az autóbuszvezetőnek van lehetősége mérlegelni és eltérni az elsőajtós felszállási rend alkalmazásától – az induló és végállomások kivételével – 6.30 és 8.00 közötti időben. A forgalmi szituációk mellett azonban az időjárási helyzet is indokolhatja, ha az autóbuszvezető a hátsó ajtókat az elsővel azonos időben, egyszerre nyitja az autóbuszmegállókban, pl. nyári zivatarok vagy viharok esetében.

A Tüke Busz Zrt. arra kéri utasait, hogy legyenek figyelemmel egymásra, és a felszállásra, leszállásra vonatkozó szabályok betartásával segítsék utastársaikat a közösségi közlekedésben.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. június 10.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv