Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Legyünk elővigyázatosak, figyeljünk egymásra a közösségi közlekedésben (is)!

A téli szünetet követően újra nagyobb gyalogos és járműforgalommal találkozunk a városban, így több türelemre és fokozott óvatosságra van szükség a (közösségi) közlekedésben is. A Tüke Busz Zrt. arra kéri utasait és minden közlekedőt, hogy legyenek partnerei a közlekedési szabályok betartásával, és néhány egyszerű, a praktikus tanács megfogadásával a balesetveszélyes helyzetek megelőzésében!

* Leszállást követően ne haladjunk át az álló autóbusz előtt vagy mögött az úttesten, mert a jármű takarásából az úttesten átmenni rendkívül balesetveszélyes! A téli időszakban a korán sötétedő, szürke napokban a látási viszonyok is korlátozottabbak, így fokozottan figyeljünk arra, hogy amennyiben ez biztosított, a kijelölt gyalogátkelőhelyen menjünk át az úttesten!

* Gyalogosként és az autóbuszon utazva is eltereli figyelmünket a telefon és a fejhallgató is. Különösen a téli időszakban fontos, hogy a környezetünkben keletkező zajok közlekedésünk során sok lényeges információt adhatnak számunkra, ezért érdemes figyelnünk ezekre!

* Segítsük utastársainkat azzal, hogy a csomagokat, hátizsákokat, iskolatáskákat vagy a poggyászokat ne a mellettünk lévő ülésre tegyük utazásunk ideje alatt, így az üléseken mások is kényelmesebben és biztonságosabban tudnak utazni!

* Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk és minden esetben használjuk a kapaszkodókat! A gyermekkocsiban szállított gyermek esetén ügyeljünk a babakocsi biztonságos rögzítésére!

* Utazásunk során segítsük a kismamákat, a mozgásukban korlátozott, akadályoztatott utastársainkat! Kiemelten figyeljünk a kisgyermekkel utazókra, az idősebb utasokra, igyekezzünk segíteni a fel és leszállásukban, ülőhelyünket adjuk át részükre!

* A jármű megállása után leszálláshoz a hátsó ajtókat vegyük igénybe! Ha a jármű ajtaja még nyitva van, de a jelzőcsengő már szól, az figyelmeztetés valamennyi utas számára: ekkor már sem felszállni, sem leszállni nem szabad!Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. január 10.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv